• Irene de Boef uit Poederoijen met haar medaille.
• Irene de Boef uit Poederoijen met haar medaille. Foto: aangeleverd

Opnieuw finaleplaatsen voor Hamarithi en twee medailles

Sport 100 keer gelezen

AMSTERDAM/AALST • De tweede kwalificatie voor turndivisie 3 stond zaterdag op de planning. Twaalf meiden van Hamarithi turnden zo goed mogelijk met finaleplaatsen tot gevolg.

In de ochtend startten Josefine 't Lam en Naomi de Keizer bij de pupillen 2 N3 goed op sprong. Naomi wist een mooie 13-score neer te zetten door een mooie streksalto en handstandoverslag te turnen. Over all werd ze achttiende en dat was genoeg om zich te plaatsen voor het districtskampioenschap. Josefine moest door ziekte de wedstrijd staken, maar had haar kwalificatie al binnen.

Medaille
Irene de Boef gooide hoge ogen in Amsterdam. De jonge pupil turnde mee in de N3 bij een zeer groot deelnemersveld. Ze werd zesde met een persoonlijk puntenrecord. Voor haar goede prestatie (en een groot deelnemersveld) ontving zij een medaille. Ook Irene gaan we terugzien op het districtskampioenschap.

Nog een zesde plaats
Jeugdturnsters Hannah van Boggelen, Nayinthe van den Heuvel en Janinka Egas begonnen hun wedstrijd op het onderdeel vloer en zetten allen een mooie score neer. Nayinthe behaalde de meeste punten en met haar zesde plaats was ook voor haar een ticket voor het DK alvast klaargelegd. Hannah turnde wat onzeker en ingehouden, maar door haar eerste kwalificatie (brons) is ze wel geplaatst voor de halve finale van het NK en het DK. Janinka turnde een stuk beter dan de vorige wedstrijd en werd achttiende, helaas niet genoeg voor een kwalificatie. 

Emma Burghout en Valérie Brandsma wisten dat ze uitstekend moesten presteren voor een ticket en dat deden ze. Uiteindelijk werd Valérie tiende en Emma dertiende. 

Senioren
Senioren Nienke Veninga, Tessa van Dalen, Fleur Danklof en Vera Westervoort lieten mooie oefeningen zien. Tessa overtuigde met haar brugoefening en sprong menig andere turnster er uit. Vera liet een elegante balkoefening zien. Fleur turnde vol power haar sprong en vloer en wist te blijven staan op balk, wat al een succeservaring op zich is. Nienke turnde ook een mooie sprong en vloer. Tessa werd vijfde en stroomt door naar het land en DK. Ook voor haar was er een medaille. Daarnaast mag ook Fleur aansluiten bij het DK. Fleur werd veertiende, Vera vijftiende en Nienke 22e.
 
In totaal behaalde Hamarithi, met vorige week in Amsterdam met de jeugd N4, tien startbewijzen voor het DK en drie voor de halve finale van het NK.

• Nienke, Vera, Tessa en Fleur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden