• De ijsbaan in Nederhemert is open.
• De ijsbaan in Nederhemert is open. Archieffoto: Dirk Brugmans
UPDATE

Schaatsen in de Bommelerwaard? Hier kan het!

Algemeen 1.976 keer gelezen

REGIO • Donderdag kon er op een paar plekken worden geschaatst. Vrijdag ziet het er niet zo best meer uit.

VRIJDAG 25 JANUARI 10:00

In Ammerzoden verwacht paardensportvereniging Gelderse Boys dat er vrijdag nog wel ijspret mogelijk is. Vanaf 13:00 uur is de tijdelijke baan open. "Vanavond sluiten we deze week van ijspret af met schaatsen, muziek en een lekker drankje!" Actuele informatie staat hier.

In Gameren en Hurwenen gaat de baan definitief niet open. "Nu maar hopen dat er snel een nieuwe vorstperiode komt."

De ijsbaan in Nederhemert is donderdagavond klaargemaakt om vrijdag nog open te kunnen. "Misschien tegen beter weten in, want de vooruitzichten zijn niet al te best", weet ook IJsclub Eensgezindheid. Aan het begin van de middag wordt hier bekendgemaakt of er nog geschaatst kan worden.

DONDERDAG 24 JANUARI 12:30

Aalst
Nog geen groen licht. Nieuws over deze ijsbaan is hier te volgen.

Ammerzoden
De ijsbaan op het terrein van paardensportvereniging Gelderse Boys is open. De baan aan de Heiligenweg is voor iedereen vrij toegankelijk. Nieuws over deze ijsbaan is hier te volgen.

Bruchem
De ijsbaan gaat op z'n vroegst vrijdagmiddag open. Nieuws over deze ijsbaan is hier te volgen.

Delwijnen
Nog geen berichten over hoe de baan erbij ligt. De facebookpagina van de ijsclub is hier te vinden.

Gameren
IJsclub Joviaal meldt dat de baan in Gameren niet op korte termijn open gaat. "Het is wel gelukt om dinsdag en woensdagavond de baan grotendeels sneeuwvrij te maken. Helaas heeft het in de nacht van woensdag op donderdag een stuk minder gevroren dan voorspeld, waardoor de ijsdikte blijft steken rond de vijf centimeter. We hebben minimaal acht centimeter nodig om open te gaan. Met de huidige voorspellingen gaat het voorlopig ook niet genoeg vriezen om beter ijs te krijgen", meldt Theo van de Werken namens de ijsclub.
Mocht het toch zover komen, dan betalen niet-leden 3,50 euro per keer om te schaatsen (kinderen t/m 12 jaar 1,00 euro). Lid worden kan ook tijdens het schaatsseizoen, leden kunnen zo vaak ze willen gratis de baan op.
Nieuws over deze ijsbaan is hier te vinden.

Hurwenen
IJsclub Hurwenen Vooruit verwacht dat de ijsbaan aan het eind van de week open gaat. Nieuws over deze ijsbaan is hier te vinden.

Kerkdriel 
"Tot dinsdagmiddag zag alles er goed uit mooie gladde ijsvloer 2,5 tot drie centimeter dik. Maar toen kwam de sneeuw van drie centimeter dik op de baan te liggen en die werkt als isolatiedeken. Het volgende dilemma doet zich nu voor, de ijslaag wordt niet meer dikker en het verwijderen van de sneeuwlaag kan niet vanwege te weinig draagvermogen van het ijs", meldde het bestuur van SIJM donderdag. 
Mocht de baan open gaan, dan is de entree zonder seizoenskaart 1,50 euro voor kinderen t/m 15 jaar en 2,50 euro vanaf 16 jaar. Een seizoenskaart kopen is voor deze winter niet meer mogelijk.
Nieuws over de ijsbaan in Kerkdriel is hier te vinden.

Nederhemert
De ijsbaan op het evenemententerrein aan de Nieuwstraat is donderdag vanaf 14:30 uur open. Meer informatie is hier te vinden.

Poederoijen
De ijsvereniging in Poederoijen meldt nog niets over de mogelijkheid om te schaatsen. Meer informatie over deze baan is hier te vinden.

Zaltbommel
Op het Parkeiland in De Waluwe kan nog niet geschaatst worden vanwege windwakken. De Zaltbommelsche IJsclub waarschuwt om niet het ijs op te gaan. Meer informatie is hier te vinden.

Verder wordt in Zaltbommel ook vaak geschaatst op de (diepe!) Kloosterwiel.

Zuilichem
In Zuilichem is het uiteindelijk gelukt om de sneeuw van het ijs te schuiven. De baan gaat donderdag nog niet open.
Nieuws over deze ijsbaan is hier te vinden.

Heeft u een aanvulling op dit overzicht? Een mail naar de redactie wordt zeer gewaardeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden