Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Leuk!

  •   208 keer gelezen

Leuk!

Zeg niet dat het allemaal toch niks uithaalt. Zwijg over trendgevoeligheid van zo'n wethouder en gun iedereen een droom. De gemeente Zaltbommel houdt al jaren kantoor in een loods aan de Hogeweg. Een deel van dat pand was verhuurd aan Tempo Team maar die hielden het voor gezien. Ik vermoed dat er daarna een commissie opgetuigd werd. Rapportje gemaakt, rapportje besproken, rapportje veranderd, rapportje in de onderste la want wie wil die kolos nu hebben? En er staan al veel kantoorpanden leeg. Maar ergens moet iemand gelopen hebben die een briljant idee kreeg. En die dat aanvankelijk gelijk weer wegduwde: er zijn grenzen en je bent ambtenaar of je bent het niet. Bovendien heb je altijd nog collega's die je jaren lang zullen uitlachen.

Maar verdraaid, nu wordt die leegstaande ruimte toch aangeboden aan nieuwe, innovatieve bedrijven. En, jaja we leven in 2019, het moet ook wel duurzaam zijn. De nieuwelingen mogen er maximaal vijf jaar zitten en ze moeten meedoen om van het geheel een kenniscentrum te maken. Wethouder Posthouwer rept van "mooie dingen." En daar heeft ie gelijk aan.

Willem, twee opmerkingen. Wil je ons regelmatig op de hoogte houden? En wil je met je hele ambtenarenapparaat inclusief politici en de burgemeester minimaal eens per maand door die creatieve hoek lopen? Je weet maar nooit.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK