Afbeelding
Archieffoto: Janneke Boogaard

Ondergrondse container Eikenstraat Kerkdriel gaat door

Algemeen 301 keer gelezen

KERKDRIEL • Afvalinzamelaar Avri mag doorgaan met het plaatsen van de container in de Eikenstraat in Kerkdriel. Dat heeft de Raad van State deze week besloten.

Avri plaatst overal in Rivierenland ondergrondse containers, waar inwoners vanaf 1 juli hun restafval in moeten deponeren.

Onveilig
Omwonenden van de beoogde locatie aan de Eikenstraat vinden de gekozen plek niet veilig met het oog op het verkeer en spelende kinderen. Volgens hen kan de vuilniswagen er ook niet goed bij om de container te legen. Bovendien zouden er betere alternatieven voorhanden zijn, zoals bij de glasbak in de Lindestraat.

Afstand
Die plek is volgens Avri te ver weg voor de bewoners die op deze ondergrondse container zijn aangewezen. De afstand is nu juist een belangrijke locatie-eis. En dat het door de afvalbak drukker zou worden met auto's, valt volgens Avri mee, want er passen maar kleine zakken in de container en die brengt vrijwel iedereen lopend weg. Door indien nodig te zorgen dat er geen auto's dicht bij de afvalbak geparkeerd worden, kan de container ook gewoon geleegd worden.

Overtuigend
Die tegenargumenten vond de Raad van State overtuigend. Vorige week bepaalde de Raad in een spoedzitting dat de aannemer, die al begonnen was met de werkzaamheden in de Eikenstraat, pas op de plaats moest maken. Nu de uitspraak in het voordeel van Avri uitvalt, kan de aanleg worden hervat.

Bodemprocedure
Er volgt na deze aanvraag voor een voorlopige voorziening nog wel een bodemprocedure. Stel dat de omwonenden dan alsnog gelijk krijgen, dan wordt de container toch nog verplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden