Afbeelding
INGEZONDEN MEDEDELING

Provincie Noord-Brabant steeds populairder voor weekendjes weg

Algemeen 11 keer gelezen

REGIO • In Noord-Brabant is zoveel te doen én te beleven dat je er meerdere weekendjes mee kunt vullen. Of je nu gaat voor een heerlijk ontspannen weekend met z'n tweeën, je houdt van de natuur of juist toe bent aan een weekend plezier samen met de kinderen. Lees wat Noord-Brabant je te bieden heeft!

Een weekendje weg met kinderen in Noord Brabant
Tja, voor kinderen is Noord-Brabant waarschijnlijk dé leukste provincies van Nederland want in Noord-Brabant ligt namelijk De Efteling, maar ook safaripark Beekse Bergen! Wanneer u verblijft in het van der Valk hotel Tilburg, dan kunt u eerst een bezoek aan de Efteling brengen en na een heerlijke overnachting in Tilburg kunt u de dag erna een bezoek brengen aan safaripark Beekse Bergen. Wordt dat toch wat teveel van het goede, doe dan de leuke puzzeltocht door Den Bosch waarbij je plekken bezoekt die je normaal niet zult ziet.

Een weekendje weg met zijn tweetjes in Noord Brabant
Wanneer u een weekendje weg wilt met zijn tweetjes, ook dan bent u voor een overnachting in Tilburg op de juiste plek! Vanuit het hotel in Tilburg zijn de Brabantse steden Den Bosch en Breda makkelijk bereikbaar. Alle drie deze steden hebben heerlijke winkel faciliteiten mocht je van shoppen houden. Natuurlijk neem je ook even de tijd om in 's-Hertogenbosch de beroemde Bossche Bol te eten en een bezoek te brengen aan de Sint Jan.

Houden jullie meer van wandelen of fietsen in de natuur?
Ben je meer een liefhebber van de natuur? Wanneer je een weekend weg wilt en een overnachting in Tilburg boekt met bijvoorbeeld je partner of gezellig met familie, kunnen jullie zoveel wandelen en fietsen als jullie willen. Wat te denken van de Brabantse Kempen. Dit is de ideale plek voor een lange wandeling of een mooie fietstocht. In het prachtige natuurgebied de Biesbosch kun je een tocht maken met één van de fluisterboten waarbij je misschien nog wel een bever of otter kunt zien. Ook dicht bij Tilburg zijn de natuurgebieden de Loonse – en de Drunense duinen. Hier kun je heerlijk genieten van een zelf meegebrachte picknick. En dan is er ook nog de Grote Peel met een schitterend wandelgebied. Het centrum van Breda ligt aan de rivier de Mark en heeft een gezellige haven. Wanneer de zon schijnt zijn er overal terrasjes te vinden. Dit verdient wel een wandeling of een bezoekje met de fiets!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden