• D66 ziet nog genoeg andere mogelijkheden voor een Fiep Paviljoen.
• D66 ziet nog genoeg andere mogelijkheden voor een Fiep Paviljoen.

D66 Zaltbommel verbijsterd door 'streep' door Fiep Paviljoen

Algemeen 530 keer gelezen

ZALTBOMMEL • D66 Zaltbommel is met stomheid geslagen door het nieuws dat VVD-wethouder Willem Posthouwer dinsdag naar buiten bracht: er komt geen Fiep Paviljoen naast het Stadskasteel in Zaltbommel.

D66-raadslid Elke Meyers-Smulders aanschouwt met grote verbazing hoe volgens haar de VVD 'een U-bocht' lijkt te maken. "De vorige wethouder van de VVD (Han Looijen) heeft zoveel tijd en energie in dit initiatief gestoken om het te doen slagen. Daarnaast is Koos de Looff, voormalig VVD-raadslid, nauw betrokken geweest bij het initiatief. En dan zet VVD-wethouder Willem Posthouwer er nu een streep door? Wat is er gaande? Is de invloed van de SGP zo groot dat culturele plannen niet meer doorgaan?"

Grootschalig

Het nieuwe D66-raadslid is de eerste om te beamen dat het plan voor het Paviljoen in de Bossche Poort grootschalig was.

"Het was en is wel passend bij de status van Fiep Westendorp", vindt ze. "Maar is er al overlegd en samengewerkt om te kijken naar andere mogelijkheden?"

Buitenstad

D66 Zaltbommel heeft wel ideeën over een alternatief: de Buitenstad zou wat de partij betreft ook een optie kunnen zijn voor een publiekstrekker.

Binnenhuispand

"Is overwogen of Woonlinie met hun plannen rondom de Bossche poort of zelfs het voormalige Binnenhuispand aan de Marten van Rossemsingel een rol kan spelen? De doorsteek naar het Stadskasteel via de mooie stadswallen is dan een logische", vindt Elke.

Het liefst ziet ze zelfs meerdere kleine initiatieven samengaan in één groot plan, die de binnenstad van Zaltbommel aantrekkelijker en levendiger kan maken. "Als D66-raadslid kan ik niet accepteren dat initiatieven die de stad op de kaart zetten door deze coalitie worden afgeschoten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden