Afbeelding

Kinderzwerfboeken in gemeentekantoor Zaltbommel

Algemeen 90 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het gemeentekantoor heeft sinds deze week een 'Kinderzwerfboekenstation'.

'Kinderzwerfboek' is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. "Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen kunnen lezen", licht wethouder Adrie Bragt toe. "Als kinderen moeten wachten op hun beurt bij de afdeling Burgerzaken op de begane grond van het gemeentekantoor, kunnen ze voortaan een boek pakken, zodat ze zich niet hoeven vervelen. Ze mogen het boek mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten 'zwerven'."

Zwerfsticker

Op Kinderzwerfboeken is een 'zwerfsticker' geplakt, zodat goed te zien is dat deze boeken van kind naar kind 'zwerven'.

Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen en de speciale Kinderzwerfboekenstations.

Zes stations in Zaltbommel

In Zaltbommel zijn op dit moment zes van die stations: in de Poorterij, de Franciscusschool, Brede School De Waluwe, het Stadskasteel, Smelsteps Kids Campus en nu dus ook in het gemeentekantoor.

Anne Frank

Wethouder Adrie Bragt heeft dinsdag het eerste zwerfboek uit zijn eigen collectie meegenomen en beschikbaar gesteld: een grafische biografie over het leven van Anne Frank in tekst en stripvorm. Het boek is geschreven en geïllustreerd door het Amerikaanse auteursduo Sid Jacobson en Ernie Colón.

Inwoners van de gemeente die thuis nog kinderboeken hebben, die niet meer door de kinderen gelezen worden, kunnen deze inleveren bij de receptie van het gemeentekantoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden