• Evy van Hemert en Luna Burnet.
• Evy van Hemert en Luna Burnet. Foto: aangeleverd

Jong talent Hamarithi wint goud en zilver

Sport 170 keer gelezen

AALST • De jong talenten van Hamarithi maakten zaterdag hun debuut op wedstrijdniveau. Het resulteerde in goud en zilver.

De wedstrijddag begon met Didi Pos in de categorie instap D3. Ze turnde haar eerste wedstrijd bij de selectie. Haar wedstrijd begon op balk waar ze een mooie oefening liet zien zonder vallen. Daarna de vloer waar ze een super nette oefening heeft laten zien en haalde dan ook een 13,533. De sprong van Didi was boven verwachting goed, want met het inturnen had ze geen enkele goede sprong en met de wedstrijd twee goede sprongen. Ze mocht verdiend het zilver ophalen.  

Goud voor Evy
Evy van Hemert en Luna Burnet mochten als jongste meisjes turnen in de categorie pre-instap D3. Zij begonnen op brug met een supernette oefening. Luna haalde dan ook een 14,033. Op balk haalde Evy een 14,100. Ze turnden de wedstrijd verder ook prima op vloer en sprong. Evy mocht op het hoogste podium klimmen. Luna eindigde op een knappe vierde plaats.

Carlijn van Zandvliet (pupil 2 D2) werd achttiende. 

Ook in Oud-Beijerland werd er geturnd, jong talenten uit geboortejaar 2012 maakten hun opwachting. De beste van Hamarithi was Charlotte van Boggelen. Zij eindigde op plaats 25 van de 36 deelnemers. De komende periode worden oefeningen aangescherpt om de puntjes op de i te krijgen. 

• Aida de Bijl in Oud-Beijerland.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden