• Vrijdag werd de opbrengst bekendgemaakt in de aula van de Zaltbommelse vestiging.
• Vrijdag werd de opbrengst bekendgemaakt in de aula van de Zaltbommelse vestiging. Foto: Gomarus College

Gomarus zamelt meer dan 40.000 euro in voor Roemenië

Algemeen 241 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Leerlingen van reformatorische scholengemeenschap Gomarus hebben vier maanden actie gevoerd voor evangelisatiewerk in Roemenië. Vrijdag werd de actie afgesloten met maar liefst 42.638 euro op de teller.

Er deden leerlingen mee van de locatie Zaltbommel en de onderbouw havo/vwo in Gorinchem. De twaalf leerlingen die het meeste geld hebben opgehaald mogen in mei mee naar Roemenië, zij haalden bij elkaar al 20.000 euro op. In Roemenië kunnen zij met eigen ogen zien wat er met het opgehaalde geld gedaan wordt. 
 
Eten en Gods woord
Een evangelistenechtpaar heeft in Pauleasca een tweede kerk laten bouwen, waar evangelisatiewerk verricht wordt. Elke dag krijgen kinderen daar eten en huiswerkservice aangeboden, daarnaast wordt Gods woord er verteld. De kerk in Roemenië kan van dit geld er ook voor zorgen dat de woonomstandigheden van de dorpsbewoners verbeterd worden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden