Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De bedoeling van de ondergrondse containers is dat inwoners hun afval beter scheiden.
• De bedoeling van de ondergrondse containers is dat inwoners hun afval beter scheiden. (Foto: Aangeleverd)

Aanleg ondergrondse container in Kerkdriel stilgelegd

  •   1132 keer gelezen

KERKDRIEL • Avri wacht met het plaatsen van een ondergrondse container in de Eikenstraat in Kerkdriel tot de Raad van State een uitspraak heeft gedaan over de bezwaren van omwonenden. Ook op andere plaatsen lopen nog rechtszaken.

Over de afvalbak in de Eikenstraat loopt een aanvraag voor een voorlopige voorziening. Dat is op zich geen reden om de werkzaamheden op te schorten, zegt Avri-woordvoerder Yasmina Parodi. "Pas als de uitspraak over de voorziening is gedaan en die negatief is, moet het werk stopgezet worden." De indieners van de voorlopige voorziening zagen dat anders en spanden gisteren de spoedprocedure aan, waarbij ze in het gelijk werden gesteld.

Ongelukkige planning
Parodi relativeert de zaak: "In Kerkdriel was de planning van de aannemer een beetje ongelukkig. In overleg hebben we nu afgesproken te wachten, ook omdat de rechter volgende week al uitspraak doet."

Nieuwe ronde
Het dagelijks bestuur van Avri heeft over het merendeel van de locaties voor de ondergrondse containers een besluit genomen. Komende week volgt een nieuwe ronde voor een aantal  locaties waarover eerder geen duidelijkheid was.

Een dag of tien na het besluit krijgen de inwoners die op de betreffende plekken hun vuil moeten gaan inleveren een brief. Ze kunnen dan een bezwaarschrift indienen. Het ingraven van de container gaat dan wel gewoon door; als een bezwaar gegrond wordt verklaard wordt er alsnog een andere plek gezocht.

Twee locaties opnieuw bekeken
Tot nu toe zijn negen voorlopige voorzieningen aangevraagd. Zeven verzoeken werden door de rechter afgewezen. Twee verzoeken zijn wel toegekend. Voor deze containerlocaties kijkt Avri samen met de gemeenten naar de onderbouwing om voor die locatie te kiezen. Over vier aangevraagde voorlopige voorzieningen neemt de Raad van State nog een besluit, waaronder die in Kerkdriel.  

De containers worden vanaf 1 juli in gebruik genomen. Dat is een half jaar later dan gepland omdat het plaatsen van de containers meer tijd kost dan vooraf ingecalculeerd was.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK