Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het oude clubgebouw in Rossum is niet meer bruikbaar na de brand van juli vorig jaar.
• Het oude clubgebouw in Rossum is niet meer bruikbaar na de brand van juli vorig jaar. (Archieffoto: Bart Meesters)

HRC'14 trekt aan de bel over nieuw complex

  •   538 keer gelezen

ROSSUM • Voetbalvereniging HRC'14 wil van de gemeente Maasdriel een lening om de financiering voor het nieuwe clubgebouw rond te krijgen. Volgens de gemeente is dat niet nodig.

De voetbalclub voelt zich in de steek gelaten door de gemeente Maasdriel, zo valt te lezen op de website van de club: "Er zijn sinds de fusie in 2014 vele gesprekken gevoerd en ontelbare uren geïnvesteerd en nog altijd is er geen goed nieuws te melden over de realisatie van het nieuwe clubgebouw. De vereniging heeft inmiddels ruim tweederde van het benodigde budget weten te vergaren. We vragen niet om extra geld, enkel om een rentedragende lening, maar de gemeente is tot op heden niet bereid een helpende hand te bieden."

Herstructurering
Twee jaar geleden heeft Maasdriel 1,25 miljoen vrijgemaakt voor de herstructurering van de velden op de locatie aan de Maarten van Rossumstraat. De locatie in Hurwenen komt vrij voor bijvoorbeeld woningbouw. HRC'14 moet zelf het nieuwe clubgebouw betalen.

Steeds andere redenen
Volgens HRC'14 draagt de gemeente steeds andere redenen aan om het plan voor het gebouw af te keuren: de begroting moet anders worden opgebouwd, het exploitatieplan is niet sluitend. Volgens een woordvoerder van de gemeente is steeds gekeken naar de financiële haalbaarheid. "Dat is het enige toetsingscriterium."

Van het kastje naar de muur
In de tussenliggende tijd is de economie aangetrokken waardoor de kosten zijn gestegen. "Oplossingen en voorstellen die door de gemeente worden aangedragen blijven dermate vaag dat HRC'14 bang is dat het nog twee jaar van het kastje naar de muur wordt gestuurd", aldus het nieuwsbericht van de club.

Multifunctioneel
Volgens de gemeente zijn er wel degelijk mogelijkheden zonder lening of garantstelling van de gemeente door 'optimalisatie' van het plan en multifunctioneel gebruik.

In de tussentijd heeft HRC'14 alleen de beschikking over de sterk verouderde accommodatie in Hurwenen, omdat het clubgebouw in Rossum afgelopen jaar is afgebrand. CDA Maasdriel heeft vragen aan het college gesteld over het onderwerp.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK