Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Op het dak van de gemeentewerf in Gameren liggen 275 zonnepanelen; een initiatief van Coöperatie Bommelerwaar.
• Op het dak van de gemeentewerf in Gameren liggen 275 zonnepanelen; een initiatief van Coöperatie Bommelerwaar. (Foto: Koen Vandenput, Bureau van den Oever)

Burgemeester zet Coöperatie Bommelerwaar in het zonnetje

  •   198 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Ieder jaar zet de burgemeester Van Zaltbommel een organisatie uit de gemeente in het zonnetje tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar was dat Coöperatie Bommelerwaar.

Burgemeester peter Rehwinkel noemde Bommelerwaar 'een voorloper in de regio': "U zet zich in voor een duurzame Bommelerwaard in de volle breedte. U heb ook een heel duidelijke focus: de Bommelerwaard energie-neutraal. Dat betekent energie besparen én lokaal duurzame energie opwekken."

De gemeente Zaltbommel steunt het initiatief. Op het dak van de gemeentewerf in Gameren liggen inmiddels 275 zonnepanelen. Daarvan hebben dertig huishoudens stroom. Meer collectieve zonnedaken zullen volgen. "Bommelerwaar is een goed voorbeeld om met z'n allen de handen ineen te slaan en er voor te gaan."

Rehwinkel had een duurzaam cadeautje voor de bestuursleden Antje van Ginneken, Onno van Bekkum, Ellen Holleman en Leo Kuljanski van de coöperatie: een plaid gemaakt van petflessen.

Tempo Team

Tot slot had de burgervader nog een nieuwtje voor de aanwezigen. Startende bedrijven op het gebied van duurzaamheid krijgen komend jaar de gelegenheid om ruimte te huren in het gemeentekantoor, het deel dat tot twee jaar geleden werd gehuurd door Tempo Team.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }