Afbeelding
Foto: 123rf.com

Rehwinkel: 'Jaarwisseling was niet overal gezellig'

Algemeen 576 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Schade aan het wegdek door branden, schade aan rioolputten. De voorpui van de gymzaal in Gameren vernield door vuurwerk.

Burgemeester Peter Rehwinkel somde maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zaltbommel even op wat de nieuwjaarsdag en de week daarvoor heeft opgeleverd.

Milieuschade

"Bij in ieder geval twee branden is olie in de grond gekomen", zei hij. "Dat is milieuschade en de grond moet worden gesaneerd. Dit is een niet volledige opsomming. En dan hebben we het nog niet over de uitgaven van alle uitrukken door de brandweer en het nachtelijke werk van de buitendienst."

Rekening

"Dat gaat ú geld kosten, dames en heren", benadrukte hij. "De inwoners van de gemeente Zaltbommel mogen de rekening betalen. Inwoners, huisdieren en vee hebben daarnaast dagenlang last van vuurwerk gehad."

Rehwinkel bedankte iedereen die zich heeft ingespannen om er wél een feestelijke tijd van te maken. "In veel dorpen en wijken was het wel gewoon heel feestelijk en gezellig zoals het hoort", zei hij.

Daarnaast zei hij 'in gedachten bij de twee politieagenten te zijn', die op oudejaarsavond op de A2 werden aangereden, terwijl ze net een automobilist met pech hadden geholpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden
Afbeelding
Historisch Collectief brengt oorlogsmonumenten in Molenlanden in kaart voor de jeugd Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden