Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: 123rf.com

Rehwinkel: 'Jaarwisseling was niet overal gezellig'

  •   534 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Schade aan het wegdek door branden, schade aan rioolputten. De voorpui van de gymzaal in Gameren vernield door vuurwerk.

Burgemeester Peter Rehwinkel somde maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zaltbommel even op wat de nieuwjaarsdag en de week daarvoor heeft opgeleverd.

Milieuschade

"Bij in ieder geval twee branden is olie in de grond gekomen", zei hij. "Dat is milieuschade en de grond moet worden gesaneerd. Dit is een niet volledige opsomming. En dan hebben we het nog niet over de uitgaven van alle uitrukken door de brandweer en het nachtelijke werk van de buitendienst."

Rekening

"Dat gaat ú geld kosten, dames en heren", benadrukte hij. "De inwoners van de gemeente Zaltbommel mogen de rekening betalen. Inwoners, huisdieren en vee hebben daarnaast dagenlang last van vuurwerk gehad."

Rehwinkel bedankte iedereen die zich heeft ingespannen om er wél een feestelijke tijd van te maken. "In veel dorpen en wijken was het wel gewoon heel feestelijk en gezellig zoals het hoort", zei hij.

Daarnaast zei hij 'in gedachten bij de twee politieagenten te zijn', die op oudejaarsavond op de A2 werden aangereden, terwijl ze net een automobilist met pech hadden geholpen.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK