Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Kerstboomactie voor Roparun breekt opnieuw record

  •   306 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De Brandwijk Bommelerwaard Runners gingen zaterdag voor de elfde maal op pad om gebruikte kerstbomen op te halen. Dat waren er maar liefst 1300 en de opbrengst liep op tot 5400 euro.

De inwoners van de Bommelerwaard konden hun kerstbomen weer via internet aanmelden voor een minimale bijdrage van 3,00 euro. Deze actie voor het goede doel blijft een groot succes. 

Actie groeit nog steeds
Roparunner Gerard Bambacht: "Dit is niet te geloven! We hebben 1.300 bomen opgehaald in de gehele Bommelerwaard. En die opbrengst van 5400 euro voor het mooie werk van de Stichting Roparun is natuurlijk schitterend! De actie groeit nog steeds. En het is mooi om zo als team samen op pad te gaan voor het goede doel."

De Bommelerwaardse bevolking doet volgens Bambacht steeds enthousiaster mee. Vooral via social media worden steeds meer mensen bereikt. En dankzij sponsoring van een aantal regionale bedrijven en de inzet van vele vrijwilligers gaat de opbrengst volledig naar de Stichting Roparun. Dit geld wordt besteed aan structurele hulp aan mensen met kanker.

Gecomposteerd
"De mensen in de Bommelerwaard leveren zo op een mooie manier een bijdrage aan het goede doel. En het is nog een milieuvriendelijke oplossing ook. Want alle bomen worden gecomposteerd."

De kerstboomactie werd mede mogelijk gemaakt door: VGR Verschoor Almkerk, Van der Ven Brakel, Avri Rivierenland,Verhagen Dakbedekking, Hoveniersbedrijf D'n Groene Hof, Kuijntjes Infra, Loonbedrijf Van Steenbergen, Floranda, Hoveniersbedrijf Frederik de Rooij, Drukkerij Printbest en Opa's Bakkerijtje.

www.bommelerwaard-runners.nl
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK