Afbeelding
Foto: Bart Meesters
update

Agenten zwaargewond na crash op A2

Algemeen 2.528 keer gelezen

ZALTBOMMEL •  Twee agenten zijn zwaargewond geraakt toen zij op de A2 hulp verleenden aan een automobilist met pech. Het ongeval gebeurde even na 22.00 uur op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel. De automobiliste die het ongeval veroorzaakte bleek onder invloed. Dat meldt de politie.

Omstreeks 22.00 uur kwam er een melding binnen dat er een auto met pech op de A2 stond. De inzittenden zouden de auto aan het duwen zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse om hulp te verlenen. Twee rijstroken werden afgekruist en de agenten zetten hun politieauto dwars op de weg om de rijstroken te blokkeren.

De auto van de chauffeur met pech werd op een bergingswagen getakeld en de takelwagen ging op weg. De agenten gingen hierop terug naar hun auto en wilden wegrijden. Op dat moment reed een personenauto in volle vaart op de
dwars op de weg staande politieauto in. 

De twee agenten, een man en een vrouw, moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd en waren er ernstig aan toe. Een van hen werd een ziekenhuis in Utrecht gebracht, de ander naar een Nijmeegs ziekenhuis.

De automobilist die op de politieauto inreed, een vrouw, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij haar aanhouding moest ze een blaastest doen, waaruit bleek dat ze onder invloed was.

De inzittenden van de pechauto bleven ongedeerd; de takelwagen met daarop hun auto was net weggereden toen de aanrijding plaatsvond.

De politie onderzoekt het ongeval.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden