• Nico van Bockel (72) was ruim veertig jaar actief in het Bommelerwaardse popwereldje.
• Nico van Bockel (72) was ruim veertig jaar actief in het Bommelerwaardse popwereldje. Foto: Martijn Los

In gesprek met Nico van Bockel over Bommelerwaardse popgeschiedenis

Algemeen 425 keer gelezen

ZALTBOMMEL • 'Opa vertel nog eens...' Rein van Willigen gaat zondag 13 januari aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten 'In gesprek met... de legendarische Nico van Bockel'. Hij vertelt o.a. over zijn memorabele tours en zijn liefde voor de muziek.

Momenteel wordt er door Majo Slosser en Aad Zilverschoon hard gewerkt aan een boek over de Bommelerwaardse popgeschiedenis.

Een naam die daarin steeds opduikt is die van de legendarische Nico van Bockel. Meer dan vier decennia was hij actief in het popwereldje.

Nico goes Soul

In bands als Something Rotten, Nico goes Soul en Nico and Friends.

"Muziek is mijn leven geweest", memoreert de 72-jarige Nico. "Da's een groot deel voorbij. De muziek van nu gaat langs me heen. Ik beluister het wel, maar het klinkt als een bromvlieg in een puntzak."

Disco

Voor Nico houdt het in 1974 op. "Dan komt de disco." Daar heeft hij niets mee. "Ik ben blijven hangen in de sixties", bekent hij.

Kerkkoor

Maar ook Dorus, De Selvera's en Chris Barber genieten zijn voorkeur. Muziek die de van oorsprong uit Kerkdriel afkomstige banketbakker van huis uit niet meekreeg. "Ik zat op 12-jarige leeftijd in een kerkkoor", meldt de vroegere tenor samenzweerderig.

Hij mist de optredens allesbehalve. "Dan zat je in Groningen en dan in Maastricht. We tourden het hele land door! Vergis je niet, we waren géén beroeps!" Wel ervoer hij het als "...hartstikke leuk."

Nooit tevreden

Terugkijkend vond hij het in zijn tijd, kritisch als hij is, "...kneuterig. Ik was nooit tevreden. Vroeger zat ik vaak te zeiken, ik was een zeurpiet. Maar naarmate de leeftijd stijgt, stijgt de tolerantie", lacht Nico van Bockel breed.

Wanneer: zondag 13 januari 2019 15:30 uur
Waar: de Poorterij, Nieuwstraat 2 in Zaltbommel
Entree: gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden