• De fietsenstalling vlak na de opening in 2011. Het bovenste deel blijft vaak onbenut.
• De fietsenstalling vlak na de opening in 2011. Het bovenste deel blijft vaak onbenut. Archieffoto: Janneke Boogaard

Fietsenstalling met extra etage werkt niet

Algemeen 857 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De bovenste etage van de fietsenstalling van het station is onpraktisch. Daardoor wordt de stalling niet optimaal gebruikt.

Dat vinden leden van burgerpanel TipBommelerwaard.nl. De gemeente kondigde aan weesfietsen af te gaan voeren om ruimte te maken in de stalling bij het treinstation. In principe is er namelijk ruimte genoeg, als iedereen zijn fiets netjes wegzet, redeneert de gemeente. Op de vraag of dat voldoende soelaas zal bieden, antwoordt 38 procent van de 236 respondenten 'nee'. Het probleem zit 'm volgens hen vooral in de bovenste etage van de stalling.

Zwaar
"Je fiets omhoog tillen is niet handig en niet gebruiksvriendelijk", zegt een student. Een ander meldt: "Boven is er altijd wel ruimte maar dat krijgt niet iedereen voor elkaar. En degenen die het wel kunnen kiezen voor het gemak van beneden. Twee verdiepingen is dus slim bedacht maar werkt niet." "De bovenrekken zijn niet voor alle fietsen geschikt. Levert oponthoud op en zijn zwaar." "De bovenste rekken zijn alleen toegankelijk voor grote mensen die wat sterker zijn." "Je wordt vies bij het gebruik van de bovenste stalling. Er zijn te weinig makkelijk te gebruiken plekken."

Niet eenmalig
De 32 procent die wel denkt dat weesfietsen opruimen voldoende helpt, hamert erop dat dit dan niet een eenmalige actie moet zijn maar steeds herhaald moet worden. De overige dertig procent twijfelt of de maatregel effectief is. Meer gelijkvloerse parkeerplekken voor fietsen en een uitbreiding van de bewaakte stalling, of een systeem met statiegeld, worden als tips ter verbetering gegeven.

Auto's
De gemeente Zaltbommel onderzoekt ook of er voldoende parkeergelegenheid is voor auto's bij het station. Daar ondervinden de meeste panelleden geen problemen mee, maar dat komt vooral doordat zij weinig of nooit met de auto naar het station gaan.

Over TipBommelerwaard.nl
Het onafhankelijke burgerpanel TipBommelerwaard.nl van het Kontakt en onderzoeksbureau Top kan extra leden gebruiken. Zij ontvangen ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst via de mail over actuele onderwerpen, en beslissen per keer of ze die (anoniem) willen invullen. Aanmelden kan via de website. Daar zijn ook de volledige resultaten van eerdere raadplegingen te vinden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden