• LoST speelt op Parels tussen de Dijken.
• LoST speelt op Parels tussen de Dijken. Foto: PR Parel van de Betuwe

Parel van de Betuwe viert jubileum met festival

Algemeen 118 keer gelezen

REGIO • De Parel van de Betuwe bestaat 30 jaar en om dat te vieren organiseert de werkgroep op zondag 14 juli in samenwerking met minicamping Tussen de Dijken haar eigen gratis festival: Parels tussen de Dijken. Tussen 13:00 uur en 20:00 uur zijn er optredens van oud-deelnemers. Speciaal voor dit festival komen bands weer bij elkaar, maar spelen er ook bands die nog steeds bij elkaar zijn.

De eerste naam die de organisatie bekend maakt is de band LoST. In 2004 en 2006 deed LoST mee aan de Parel van de Betuwe. In 2004 wisten ze de finale te behalen, maar ging de band estAtic er met de winst vandoor. LoST stond bekend om hun eigen muziekstijl, geïnspireerd door verschillende bands uit het metalgenre. De optredens waren hard en explosief. Speciaal voor dit festival duiken Johan, Marco, Rens, Gabor en Felix de oefenruimte weer in om op zondag 14 juli weer op het podium te staan in de originele bezetting.

De Parel van de Betuwe is sinds 1990 dé regionale bandwedstrijd van de Betuwe. Muzikanten uit de Betuwe met een eigen repertoire kunnen zich inschrijven voor deze jaarlijkse wedstrijd. Van donderdag 1 november tot maandag 31 december kon er ingeschreven worden voor de parel. In januari worden de deelnemers bekend gemaakt en in februari is de allereerste kick-off met diverse workshops door professionals uit de muziekscène. In maart zijn de voorrondes en de finale van de Parel van de Betuwe vindt uiteindelijk plaats in april.

Het gratis festival Parels tussen de Dijken vindt plaats op zondag 14 juli de dag na 'Rock & Blues tussen de Dijken'. Eigenaren Jan en Rina van minicamping tussen de Dijken (Inudatiedijk Zuid 3, Tiel) stellen hun terrein en materialen beschikbaar voor dit jubileumfeest. Vanaf 13:00 uur is iedereen welkom. Het festival duurt tot 20:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden