• Danny Stam.
• Danny Stam. Foto: Michel Pichot du Plessis

Danny Stam (Stehmann-Viking) 16e in Den Haag

Sport 50 keer gelezen

DEN HAAG/ZALTBOMMEL • Danny Stam heeft zichzelf zaterdag beloond voor een beheerst gereden koers. De Stehmann-Viking-rijder sprintte in Den Haag naar een verdienstelijke zestiende plaats.

Voor de zevende KPN Marathon Cup-wedstrijd van het seizoen vormde zaterdag ijsbaan De Uithof in Den Haag het decor. Team Stehmann-Viking stond zoals te doen gebruikelijk met alle vier de rijders aan de start, al voelden Robert van Dalen en Danny Stam zich bij aanvang niet volledig fit.

Val
Jesse Vriend had opnieuw pech. Hij kwam na veertien ronden ten val en kon geen aansluiting meer vinden. Een week eerder moest hij de strijd voortijdig staken toen hij door een gat in het ijs was gereden.

Danny Stam, Robert van Dalen en Sjors van der Meer zaten comfortabel in het peloton. Ze probeerden af en toe uit te breken, maar zonder blijvend resultaat.

Treintjes
In de finale begonnen de treintjes zich te vormen ter voorbereiding op een onvermijdelijke sprint. Hierin was Gary Hekman de snelste. Stam, die zich de hele wedstrijd relatief rustig had gehouden en daarmee uitstekend de tactische aanwijzingen van ploegleider Mario Donker had gevolgd, wist naar een nette zestiende plaats te rijden. Van Dalen kwam als 26e over de streep en Van der Meer finishte op plaats 29.

Jongerenklassement
Dankzij zijn zestiende plaats mocht Stam zich zaterdag kronen tot de op één na beste jongere van de dag; Van der Meer eindigde in dat klassement als vijfde. In het algehele jongerenklassement staat Stam nu vijfde en de uitgevallen Vriend bezet de zevende plaats.

Zaterdag vindt de achtste KPN Marathon Cup-wedstrijd plaats in Breda; een baan die ook al werd aangedaan tijdens de Trachitol Trophy en die Stam destijds een knappe negende plaats opleverde. Voor Van Dalen en Stam is dit tevens hun thuisbaan. Zij zullen daar, onder aanmoediging van hopelijk vele supporters, maar wat graag willen vlammen.

Martin van Hemert

Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23