• Leerlingen aan de slag met het project ANWB Streetwise.
• Leerlingen aan de slag met het project ANWB Streetwise. Archieffoto: Nico van Ganzewinkel

Maasdriel maakt verkeer rond scholen veiliger

Algemeen 248 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel heeft een pakket maatregelen voorbereid voor alle basisscholen. Daarmee moet het verkeer rond de scholen veiliger worden.

Zo komt in de bestrating van toegangswegen het woord 'school' te staan en komt bij elke school op een strategische plek een opvallende gekleurde paal met een bord waarop overstekende kinderen staan. Doel van deze acties is dat automobilisten beter opletten en afremmen.

Dertig kilometer
Mogelijk worden alle omliggende straten ook ingericht als dertig kilometer-zone, maar daarover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. Dat gebeurt in januari, als het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan op de agenda staat.

Lespakketten
Daarnaast krijgen alle scholen lespakketten aangeboden waarmee kinderen vooral praktische ervaring opdoen die ze in het verkeer nodig hebben. Dat varieert van de theatervoorstelling 'Pas op muis' voor de kleinsten tot het programma Streetwise dat door ANWB-instructeurs gegeven wordt in alle groepen. Ook is er een onderdeel voor kinderen samen met hun ouders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden