Afbeelding
Foto: 123rf.com

Bruchemse oliebollen voor Bulgarije

Algemeen 171 keer gelezen

BRUCHEM • Zaterdag 29 december worden er in Bruchem weer oliebollen verkocht voor het project in Bulgarije van de kerkelijke gemeente in Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert.

De oliebollen zijn verkrijgbaar vanaf 10:-00 uur in Bruchem bij Vuurwerk Bruchem aan de Dorpsstraat 20 en bij Kerkelijk Centrum Eben Haëzer aan de Kosterijstraat 20. De oliebollen zijn voor de zekerheid te reserveren op de website, www.hervormdbruchem.nl/bulgarije.

Werkvakantie
Deze zomer vertrekt een groep jongeren voor de vijfde keer naar Bulgarije om daar vrijwilligerswerk te gaan doen voor hulpbehoevende kinderen. Tijdens de werkvakantie worden er kluswerkzaamheden in beide huizen uitgevoerd en worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Hierbij is aandacht heel belangrijk, door aandacht te geven willen de jongeren aan de kinderen duidelijk maken dat er om ze gegeven wordt.

Ondersteunend personeel
Het ingezamelde geld wordt niet alleen voor de werkvakantie gebruikt, maar ook voor de bekostiging van ondersteunend personeel en opleidingen. Zo wordt er onder andere een psycholoog mee betaald en worden er extra lessen in Engels, taalvaardigheid en wiskunde mee gefinancierd.

Reis zelf betalen
Al het opgehaalde geld wordt direct aan de weeskinderen besteed. De deelnemers van de werkvakantie moeten de reis en het verblijf zelf bekostigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden