• Sjors van der Meer reed ijzersterk.
• Sjors van der Meer reed ijzersterk. Foto: Michel Pichot du Plessis

Sjors van der Meer 22e in Topdivisiewedstrijd

Sport 59 keer gelezen

ALKMAAR/ZALTBOMMEL • Sjors van der Meer heeft zich zaterdag tijdens de Topdivisiewedstrijd in Alkmaar verzekerd van een 22e plaats. Daarmee werd de marathonschaatser uit Boskoop de hoogst geklasseerde Stehmann-Viking-rijder.

Met de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup-cyclus op het programma, konden de vier rijders van de Zaltbommelse sponsor weer flink aan de bak. Het beloofde vooraf al een zware wedstrijd te gaan worden. Het weer was slecht, er stond erg veel wind en de hoge temperatuur was ook nog een belangrijke factor.

Zich sparen
Ploegleider Mario Donker had vanwege dit vermoedelijk zware karakter van de wedstrijd van tevoren de opdracht gegeven dat 'zijn' jongens zichzelf moesten sparen. Dat was voor de talentvolle Danny Stam aan dovemansoren gericht. Vlak na de start kon hij zich niet inhouden en zo probeerde hij al na tien ronden om alleen weg te komen. Hoewel hij na een vijftal ronden de aansluiting kreeg van twee andere mannen, werd hij teruggepakt.

Speldenprikken
De speldenprikken volgden elkaar snel op, maar het peloton bleef nog bij elkaar. Het ijs werd snel slecht en dus het was zwaar. Een onfortuinlijke Jesse Vriend moest de strijd vroegtijdig staken nadat hij door een gat in het ijs was gereden en daarbij een botte schaats had opgelopen.

Ronde pakken
Met nog vijftig ronden te gaan leek er een zeventienkoppige groep weg te springen en de kopgroep wist uiteindelijk een ronde te pakken. Met het rondebord op elf kreeg het peloton, met daarin Sjors van der Meer, Stam en Robert van Dalen, de bel.

IJzersterk
Van der Meer reed ijzersterk en wist naar de tweede plaats van het peloton te sprinten, wat hem de 22e plaats opleverde. Van Dalen kwam als 32e binnen en Stam finishte op plaats 45.

In de ultieme finale streden Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg om de eindzege. Den Hertog reed met ingang van de laatste ronden Stoltenborg los en eiste zo overtuigend de winst voor zich op. Stoltenborg werd tweede, voor nummer drie; Robert Post.

Content
De ploegleiding toonde zich content met het feit dat de ploeg ook in een wedstrijd met een hoge moeilijkheidsgraad zijn mannetje had gestaan: "Het was een zware wedstrijd waarin de mannen van Team Stehmann-Viking goed hebben gepresteerd. Nu op naar de wedstrijd van volgende week in Den Haag."

Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07