Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Informateur West Betuwe adviseert coalitie met vijf partijen

  •   115 keer gelezen

WEST BETUWE • Marianne Kallen, informateur in West Betuwe, adviseert om coalitiegesprekken te starten met Dorpsbelangen, CDA, Leefbaar Lokaal Belang, ChristenUnie en GroenLinks. Het voorstel is om de zondagsopening niet in een coalitieakkoord op te nemen.

De afgelopen week heeft Kallen met alle politieke partijen van West Betuwe meerdere gesprekken gevoerd in een open en constructieve sfeer. De informatiefase is nu afgerond en het advies van de informateur is om op basis van deze gesprekken, mede in ogenschouw nemende de uitslag van de verkiezingen, te komen tot een brede coalitie die zoveel mogelijk een afspiegeling kan zijn van de bevolking van de nieuwe gemeente West Betuwe. Dat meldt Rutger van Stappershoef namens het onderhandelingsteam.

Zondagsopening
Daaraan ligt ook ten grondslag dat bijna alle partijen, desgevraagd, hebben aangegeven het beter te vinden de zondagsopenstelling van winkels niet op te nemen in een coalitieakkoord, maar als vrije kwestie aan te merken. Concreet betekent dit dat alle 31 raadsleden van West Betuwe hierover gaan debatteren en stemmen als dit onderwerp in de raad op de agenda zal komen. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK