• Een geveltuin in de Bommelse binnenstad.
• Een geveltuin in de Bommelse binnenstad. (Foto: aangeleverd)

Wie heeft de mooiste geveltuin in Zaltbommel?

  •   258 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Wijkraad Binnenstad Zaltbommel organiseert samen met de gemeente een geveltuinwedstrijd in het voorjaar van 2019.

Het initiatief komt oorspronkelijk van wethouder Willem Posthouwer, gebiedswethouder van de binnenstad. Iedereen in de binnenstad kan meedoen. De jury let onder andere op de diversiteit aan planten en bloemen, kleurgebruik en of de tuin past in het straatbeeld.

Strookje
Een geveltuin is een strookje openbare ruimte tussen een huis en de stoep of straat, waar de bewoner van dat huis planten in zet en onderhoudt. Dat kan in potten of in kleine perkjes. De grootte van de geveltuin maakt voor de wedstrijd niet uit.

Groen is prettig wonen
Wethouder Posthouwer: "Een groene buurt is een prettige buurt om te wonen. Daarom vinden de wijkraad en gemeente het belangrijk dat er meer groen komt in de binnenstad. Dat hopen we zo te stimuleren."

Voorbereiden
De jury komt pas langs in het voorjaar, maar de wedstrijd is nu al aangekondigd. "Dan hebben mensen tijd om zich voor te bereiden", aldus Gerrine Fernhout, voorzitter van de Wijkraad Binnenstad. Wie wil meedoen kan een mail sturen aan binnenstadwijkraad@gmail.com

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK