Afbeelding
Foto: Stockbeeld

Nog geen zekerheid over ijsbaan Brakel

Algemeen 458 keer gelezen

BRAKEL • Politiek Zaltbommel heeft nog veel vragen over de verplaatsing van de ijsbaan aan de Van Heemstraweg naar een terrein aan de Langerakseweg.

Dat bleek donderdagavond in de carrouselvergadering.

Waterberging

De verplaatsing is nodig omdat op de huidige locatie een bedrijventerrein komt. Met Aannemersbedrijf G. van der Ven B.V. is afgesproken dat zij zorgen voor verplaatsing van de ijsbaan én voor een waterberging. "Die retentie moet er komen in opdracht van het Waterschap", lichtte wethouder Gijs van Leeuwen donderdagavond toe. "En het moet in Brakel-west, zo dicht mogelijk bij de Burgemeester Posweg. We kunnen dat goed combineren met een ijsbaan." Volgens hem is het dan ook geen optie om de ijsbaan in de buurt van de nieuwe toekomstige multifunctionele accommodatie aan te leggen, waar sportclubs en scholen een nieuw onderkomen gaan krijgen.

Draagvlak

Van Leeuwen benadrukte dat Van der Ven verantwoordelijk is voor de verplaatsing van de ijsbaan en dus ook voor het creëren van draagvlak bij omwonenden.

Groot clubgebouw

En daar is het volgens één van de bewoners van de Weitjesweg niet goed gegaan. In een emotioneel betoog zei hij dat veel bewoners vrezen voor overlast, doordat op de nieuwe ijsbaan een groot clubgebouw voor de BOG moet komen. Ook voorziet hij problemen met de verkeersveiligheid: "Er is totaal geen draagvlak voor dit plan."

Communicatie

Fractievoorzitter Geert Bok van de SGP maakte uit het betoog van de bewoner op dat de communicatie over het plan 'geen schoonheidsprijs verdient'. En Hein de Kort (CDA) hoorde 'veel frustratie over de manier waarop de plannen tot stand zijn gekomen.'

Kees Kesting van de ChristenUnie en Ceriel Kanselaar van PvdA/GroenLInks vroegen zich af waar de omvang van het toekomstige clubgebouw op gebaseerd is. "Waarom moet het gebouw zo groot", aldus Kanselaar. "Dat is toch niet nodig voor die ene keer in de zeven jaar dat er geschaatst kan worden?"

Wethouder Van Leeuwen kon niet alle zorgen van de carrousel wegnemen. Hij beloofde wel om te onderzoeken of het mogelijk is om het geplande clubgebouw kleiner en minder hoog te maken. Ook beloofde hij de raad de afspraken met Van der Ven toe te sturen.

Ondanks de vele vragen besloot een meerderheid van de carrousel dat het stuk 'rijp is voor de raad'. Het staat dus binnenkort op de agenda van de gemeenteraad.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 1 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 1 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden