Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Hofmans/Zagron verhuist naar de oude melkfabriek aan de Walderweg.
• Hofmans/Zagron verhuist naar de oude melkfabriek aan de Walderweg. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Familie Hofmans kan vooruit op Walderweg in Ammerzoden

  •   2143 keer gelezen

AMMERZODEN • De raadsfracties in Maasdriel gaan akkoord met verhuizing van grondbank Zagron en aannemersbedrijf Hofmans. De bedrijven ruilen de Akkerseweg in Hedel in voor de Walderweg in Ammerzoden.

Hofmans/Zagron was gevestigd naast aardappelhandel Quik. Beide bedrijven willen uitbreiden, maar dat ging niet op die locatie. De familie Hofmans bood een opening door te willen verhuizen, wat voor beide bedrijven gunstig uitpakt. 

Poterbewaarplaats en melkfabriek
Hofmans/Zagron gaat naar de voormalige poterbewaarplaats en melkfabriek tussen Kerkwijk en Ammerzoden. De geplande wijziging van het bestemmingsplan leverde wel wat negatieve reacties op, maar de raadsfracties gaven tijdens de commissievergadering Ruimte allemaal hun fiat. In de raadsvergadering van 13 december valt de definitieve hamerklap.

Hoog tijd
Dat is hoog tijd, wat Ad Hofmans betreft. Het plan is al twee jaar oud. In de tussentijd huurde Hofmans ruimte in Waalwijk en in Zaltbommel. Dat de locatie in Waalwijk maar tijdelijk beschikbaar zou zijn was al bekend; inmiddels is het terrein verkocht en moet Hofmans er uiterlijk eind januari zijn biezen pakken.

Locatie Zaltbommel gaat dicht
In Zaltbommel hoopte de familie permanent een tweede vestiging te houden, maar dat is niet gelukt, meldde Hofmans als inspreker voorafgaand aan de bespreking door de commissie. Het afvalstation en de containerservice aan de Veilingweg gaan volgende week dicht; de eigenaar heeft de locatie verkocht aan de gemeente Zaltbommel.

Plan Quik uitgesteld
Eigenlijk zou de commissie woensdag ook het uitbreidingsplan van Quik aan de Akkerseweg bespreken. Daar hebben flink wat omwonenden een zienswijze ingediend tegen de voorgenomen bestemmingsplanwijziging. Dit punt werd van de agenda gehaald met als reden dat er nieuwe verkeersmetingen gedaan moeten worden wegens kapotte apparatuur.

Bewonersbrief
Maar bewoners van de Akkerseweg hebben deze week in de buurt een brief verspreid waarin staat dat wethouder De Vries de verkeerstelling gedurende één week niet voldoende zou vinden. Er zou een nieuwe telling over een periode van drie weken plaats moeten vinden. Mogelijk wordt hieraan een geluidsmeting gekoppeld, aldus de bewoners.

Naar aanleiding van vragen hierover van Tom van Engelen (D66) gaf De Vries aan van geen brief te weten. Van Engelen heeft de wethouder gevraagd hierover in gesprek te gaan met de bewoners om de ruis van de lijn te halen.

Vertraging
De kans is groot dat een aantal omwonenden naar de Raad van State stapt als het nieuwe bestemmingsplan voor Quik wordt goedgekeurd. Dat leidt dan op z'n minst tot vertraging van de uitbreiding die Quik voor ogen heeft.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK