A1-hockeymeisjes MHC Bommelerwaard kampioen

Sport 497 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De meisjes van de A1 van Mixed Hockey Club Bommelerwaard schreven zaterdag het kampioenschap in de eerste klasse op hun naam. Het team maakt nu ook kans op een plaats in de subtop, een unicum voor de Zaltbommelse club.

Het was koud, maar het publiek stond zaterdag twee rijen dik om de meisjes aan te moedigen. Een gelijkspel was voldoende, maar daar speelden ze niet voor: ze gingen puur voor de winst. De spanning was van de gezichten af te lezen, maar de teamspirit en het geloof was er vanuit het eerste fluitsignaal.

De eerste helft was heel spannend; wie maakt de eerste goal en zet de toon van de wedstrijd... Voor rust was het raak voor Bommelerwaard: met 1-0 voorsprong gingen ze de rust in.

In de tweede helft trokken ze de wedstrijd volledig naar zich toe, met veel mooie doelkansen en 4-0 op het scorebord als einduitslag. De ontlading en feestvreugde was waarschijnlijk tot ver in de omtrek te horen.