• Knooppunt Deil.
• Knooppunt Deil. Archieffoto: Janneke Boogaard

Van Kooten met petitie A15 naar Tweede Kamer

Algemeen 351 keer gelezen

DEN HAAG • De Maasdrielse Burgemeester Henny van Kooten maakte dinsdag deel uit van een Rivierenlandse delegatie die een petitie heeft aangeboden aan de commissie Mobilitieit in de Tweede Kamer. Onderwerp van de petitie was de veiligheid en doorstroming op de A15.

De tien samenwerkende gemeenten in de Regio Rivierenland, waaronder ook Zaltbommel, Neerijnen en Maasdriel vallen, willen dat de verbreding van deze snelweg wordt opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Papendrecht-Gorinchem
De afgelopen periode is de A15 diepgaand onderzocht, wat onder andere heeft gezorgd voor een grote verkenning naar het traject Papendrecht-Gorinchem. Regio Rivierenland vreest dat daardoor de problematiek verplaatst naar Rivierenland.

Economische groei
Marcel Melissen, voorzitter van de stuurgroep A15 Regio Rivierenland: "Door de economische groei worden de wegen drukker en komt de doorstroming van de A15 in Rivierenland sterker onder druk te staan. We kijken daarom graag samen met het rijk naar oplossingen en zien graag dat dit hoger op de politieke agenda komt."

Portefeuillehoudersoverleg
Henny van Kooten is voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit in de regio. Hij werd vergezeld van regiovoorzitter Hans Beenakker, enkele ambtenaren en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Transport en Logistiek Nederland (regio Oost), VNO NCW en EVO Fenedex stuurden een afgevaardigde. EVO Fenedex is een ondernemersvereniging in de logistieke sector.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden