• Het bestuur van Team Maasdriel hoopt op een grote opkomst, volgende week in de Willibrorduskerk.
• Het bestuur van Team Maasdriel hoopt op een grote opkomst, volgende week in de Willibrorduskerk. Foto: aangeleverd

Team Maasdriel helpt ook het hospice

Algemeen 976 keer gelezen

HEDEL • Zeg Team Maasdriel en je denkt vooral aan fietsen voor goede doelen. Maar het team zet zich breder in. Dat zal maandag 26 november duidelijk worden tijdens een inspiratieavond met als thema 'Hoop en verbinding'.

Team Maasdriel heeft iets met 'zes': dit jaar verbond de stichting zich voor de zesde maal aan Alpe d'HuZes, en jaarlijks organiseren de vrijwilligers de Zes Zes: zes rondes van zestig kilometer fietsen door de Bommelerwaard. En dat alles om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Andere doelen
Maar Team Maasdriel is meer. Niet alleen kon er dit jaar ook zes keer zes kilometer gewandeld worden, er zijn ook andere goede doelen dan Alpe d'HuZes waar de Maasdrielenaren zich voor inzetten. De Homeride bijvoorbeeld, voor de Ronald Mc Donald-huizen.

Krachten bundelen
"Het gaat erom dat we diverse krachten in Maasdriel verenigen", zegt bestuurslid Herman van Osch van Team Maasdriel. Door samen op te trekken, wordt de betrokkenheid rondom een goed doel vergroot.

Inwoners en bedrijven
Geld ophalen voor dat jaarlijks te bepalen doel op het gebied van gezondheid en welzijn gebeurt door gezamenlijk met inwoners en bedrijven uit Maasdriel diverse sportieve en andere activiteiten te organiseren. "In het eerste jaar, 2012, hebben we 155.000 euro opgehaald."

Volgend jaar gaat er weer een delegatie naar de Franse Alpen.

Brede doelstelling
Voorzitter Toine Nettenbreijers: "Eén van de redenen waarom we destijds zijn gestart, was om Maasdriel positief op de kaart te zetten in een periode dat er vooral negatief nieuws over de gemeente was vanwege de politieke onstabiliteit. Op dat vlak gaat het nu gelukkig een stuk beter. Maar de brede doelstelling qua goede doelen is een beetje weggezakt."

Inspiratieavond
Om iedereen te herinneren aan die oorspronkelijke gedachte wordt op maandag 26 november een inspiratieavond georganiseerd. Bestuurslid Karin Bürgés-Dekkers uit Hedel spreekt over haar ervaring met kanker en de Alpe d'HuZes en Willemijn Hobo uit Nederhemert vertelt over haar onderzoek aan de Radboud Universiteit dat gefinancierd wordt met onder andere Alpe d'HuZes-geld.

Hospice
Een nieuw onderwerp voor Team Maasdriel deze avond is het geplande hospice De Samaritaan. Bestuurslid Hannelore Hoogeveen van De Samaritaan is blij met de gelegenheid om in Hedel een presentatie te komen geven. "De beoogde locatie is Zaltbommel, maar het hospice is bedoeld voor de hele Bommelerwaard. Dit is een mooie kans om ons verhaal te vertellen. En als Team Maasdriel in de toekomst geld voor onze stichting wil inzamelen, komt dat natuurlijk heel goed van pas."

Willibrorduskerk
De inspiratieavond vindt plaats in de Willibrorduskerk in Hedel, die sinds twee jaar eigendom is van de Bossche kunstverzamelaar Johannes van Rooij. "Hij wil graag dat de kerk nog steeds gebruikt wordt voor maatschappelijke doeleinden en stelt de ruimte belangeloos beschikbaar. Daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Voor mensen die niet meer in deze kerk geweest zijn sinds de verkoop is het ook gelijk een leuke kans om te zien hoe het er nu uit ziet", tipt Nettenbreijers.

De locatie zorgde wel meteen voor wat logistieke uitdagingen, want horeca en een degelijke stroomvoorziening ontbreken.

Kracht
Maar juist in dat soort zaken wordt de kracht van Team Maasdriel duidelijk. De uitbater van De Boxhof in Velddriel regelt de koffie en stelt die zelfs gratis ter beschikking; een drankje later op de avond is wel voor eigen rekening van de bezoekers. De brandweer is gecharterd om een aggregaat aan te sluiten. Rotary, Lions, de burgemeesters, huisartsen en sponsors van eerdere acties zijn uitgenodigd. Niets lijkt dus een geslaagde avond in de weg te staan.

Zeshonderd
Vanaf 19:30 uur staat de koffie klaar. Rond 21:30 uur is het officiële deel afgelopen en kan er worden nagepraat. Wie weet worden er dan meteen concrete plannen gesmeed om geld in te zamelen voor het hospice. De toegang is gratis, vooraf aanmelden hoeft niet. "Er passen zeshonderd mensen in de kerk, dus: plek genoeg!"

teammaasdriel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden