• Maarten Busker voor het pand 'De Eenhoorn' op de Markt, met in zijn handen een elektrisch infrarood verwarmingspaneel.
• Maarten Busker voor het pand 'De Eenhoorn' op de Markt, met in zijn handen een elektrisch infrarood verwarmingspaneel. Foto: Lya Cattel

ENIRGY Zaltbommel opent de deuren op de Markt

Algemeen 2.055 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het voormalige ABN Amro kantoor aan de Markt heeft een nieuwe huurder. De Bommelse ondernemer Maarten Busker (50) is er gestart met de verkoop van infraroodverwarming.

"Elektrisch verwarmen past helemaal in deze tijd", zegt hij.

TerhmIQ

Hij verkoopt de infraroodpanelen van het Nederlandse merk 'TerhmIQ'. De platen worden geproduceerd in Duitsland en zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten: 60 x 60 centimeter, 1,20 x 60 en 1,20 x 30.

"Je zou ze kunnen gebruiken in plaats van een complete cv-installatie met radiatoren", legt hij uit. "Maar ze zijn ook handig om één plek in het huis extra te verwarmen."

Stralingswarmte

De panelen kunnen overal worden opgehangen, vooral op het plafond. "Met de huidige centrale verwarming verwarm je vooral de lucht in een ruimte. Deze panelen leveren stralingswarmte. Je haalt als het ware de zon in huis."

Elektriciteit

De panelen werken op elektriciteit, dus gas is er niet meer voor nodig. Vooral voor mensen met zonnepanelen zijn ze interessant; die wekken immers hun eigen elektriciteit op.

Busker heeft zich als ondernemer bewogen op verschillende markten, zoals tuinmeubelen, zonnepanelen en gevelreclame. Veel mensen kennen hem ook van zijn vrijwilligerswerk voor de hockeyclub, de voetbal en natuurlijk als Prins Carnaval en zijn activiteiten voor de carnavalsvereniging.

Op de foto bij dit artikel is hij misschien minder snel te herkennen: na een maagverkleining vorig jaar en verandering van zijn leefstijl is hij inmiddels zo'n tachtig kilo lichter.

Energiebeurs

"Dit jaar kwam de duurzaamheid weer op mijn pad", vertelt hij. Op de Energiebeurs in Den Bosch kwam hij in gesprek met de fabrikant van de infraroodpanelen en ze kwamen tot de conclusie dat Zaltbommel toe is aan een eigen vestiging.

Het voormalige ABN Amro kantoor staat al een tijdje te koop en Busker kreeg de kans om het te huren totdat er een koper gevonden is.

Ideale locatie

Het is een ideale locatie, vindt hij. Op de begane grond heeft hij meer dan genoeg ruimte om het verwarmingssysteem te laten zien aan belangstellenden.

De pinautomaat aan de straatkant is er nog en die blijft daar volgens Busker voorlopig ook gewoon zitten. De bovenverdieping staat leeg.

Open dag

Vanaf volgende week is Busker dagelijks aanwezig van 13:00 tot 17:00 uur. Hij houdt vrijdag 23 november van 13:00 tot 17:00 en zaterdag 24 november van 10:00 tot 17:00 uur open dag. Bezoekers kunnen op deze dag een tegoedbon krijgen voor een gratis scan om duurzaam te verwarmen met infraroodverwarming. Meer informatie: 06-51292348.

www.enirgy.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden