Volleybaldames Podarwic zes punten los van nummer 2

Sport 234 keer gelezen

AALST • De volleybaldames van Podarwic togen vrijdag naar Hardinxveld-Giessendam om daar de titel te verdedigen tegen OKK' 70 D1: de nummer 1 tegen de nummer 2.

De dames van Podarwic kwamen prima uit de startblokken. Zo begon Romy van der Velden met een serviceserie van zes punten op rij. Melissa Biesheuvel mocht deze serie voortzetten en zo kwam Podarwic op een voorsprong van 12-1. Alles viel op zijn plek, de punten werden gemaakt en OKK had geen schijn van kans. Deze set werd gewonnen door Podarwic met 25-6.

Niet afschrikken
De tweede set ging OKK beter volleyballen, maar daar liet Podarwic zich niet door afschrikken. De dames bleven gefocust met mooie aanvallen van Berber van Driel en super passen van Irene Verbree. Met Naïma den Dekker en Dewi Vermeulen op het midden die de ballen blokkeerden, werd de tweede set gewonnen met 25-15.

Scherp blijven
Toen kwam de gewaagde derde set waarin Podarwic scherp moest blijven. De set ging gelijk op waarna Podarwic op het einde uitliep op OKK. Toch schoten de zenuwen erin en kwam OKK terug tot 22-23. Dit konden de dames van Podarwic niet laten gebeuren en lieten zien wat ze in hun mars hadden. Met goede driemeteraanvallen van Mirthe van Veen en het verdedigende werk van het hele team kon Podarwic de set naar zich toetrekken met 25-23.

Kers op de taart
De laatste set: de kers op de taart. Alles verliep weer zoals het moest. Hannah Smits en Larissa Vos maakten een super-invalbeurt en scoorden ook hun punten mee. Ook de laatste set werd gewonnen door Podarwic met 25-19.

Met deze 4-0 uitslag staat Podarwic nu eerste, zes punten los van de nummer 2. Met veel dank aan alle supporters die Podarwic naar de overwinning hebben gejuicht.

Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23