Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer in het land.
• Zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer in het land. (archieffoto: Lya Cattel)
overzicht intochten

Sinterklaas komt weer naar de Bommelerwaard

  •   610 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 17 november weer naar Nederland en natuurlijk ook naar de Bommelerwaard.

Zaterdag om 14:00 uur komt de Pakjesboot aan in de haven van Zaltbommel, waarna de Sint en Pieten via de Veerweg, Waalkade en Waterstraat naar de Markt gaan. Blaaskapel Spuugzat zorgt voor feestelijke muziek.

Burgemeester Peter Rehwinkel zal de Sint verwelkomen.

Sinterklaas heeft komend een druk programma en brengt ook volgende week nog een paar bezoeken aan de Bommelerwaard. Hieronder een overzicht:

Gemeente Maasdriel:

Zaterdag 17 november

ALEM: Sinterklaas komt om 13:30 uur aan in jachthaven De Maas in Alem. Daarna gaat hij met zijn Pieten naar dorpshuis De Drie Linden.

Zondag 18 november

KERKDRIEL/HOENZADRIEL: Om 13:00 uur aankomst aan de Loswal in Kerkdriel, vervolgens een rondrit door het dorp. Vanaf 14:00 uur zijn er allerlei activiteiten in De Kreek.

AMMERZODEN: Om 14:15 uur aankomst in de jachthaven nabij het oude veerhuis. Daarna rondrit door Ammerzoden en Sint Nicolaasbijeenkomst in partycentrum De Weesboom.

Zaterdag 24 november

ROSSUM/HURWENEN: Aankomst bij dorpshuis De Kil, om 13:00 uur.

HEDEL: Om 13:15 uur komt Sint aan in jachthaven 't Stik. Rond 14:15 uur wordt hij verwacht in het Gelre's End.

WELL: Om 15:00 uur aankomst bij 't Wellse Veerhuis.

Zondag 25 november

VELDDRIEL: Om 13:30 uur komen Sint en zijn Pieten aan bij bloemenwinkel Patrick van Koolwijk aan de Voorstraat 1. Om 13:45 uur vertrek naar dorpshuis De Boxhof onder muzikale begeleiding van de fanfare, waar ze rond 14:00 uur verwacht worden.

HEEREWAARDEN: Aankomst om 14:00 uur Den Bol. Daarna een rondrit door Heerewaarden en aansluitend activiteiten in MFC De Steen.

Gemeente Zaltbommel

Zaterdag 17 november

ZALTBOMMEL: De boot met Sinterklaas en zijn Pieten komt om 14:15 uur aan de haven. Daarna gaat Sinterklaas naar de Markt. Op de Markt vindt het grote 'Zoek de Piet Spel' plaats, een vossenjacht waarbij de kinderen een kaartje krijgen met de details van een bepaalde Piet. De kinderen kunnen de ingevulde kaarten inleveren op zaterdag 1 december in het Stadskasteel, waar Sint en zijn Pieten van 11:00 tot 16:00 uur aanwezig zullen zijn.

AALST: Om 13:30 uur meert de boot van Sinterklaas aan bij restaurant De Fuik.

Donderdag 22 november

KERKWIJK: Om 18:30 uur start een lampionoptocht vanaf het dorpshuis. De kinderen komen rond 19:00 uur aan in de tuin tegenover Aalderwijksestraat 5, waar ze Sinterklaas kunnen ontmoeten.

Zaterdag 24 november

BRUCHEM: Sinterklaas arriveert rond 11:30 uur bij de Annekeshof in Bruchem, na een rondgang door het dorp.

BRAKEL: Sinterklaas komt om 14:00 uur aan via het veer Herwijnen-Brakel.

GAMEREN/NIEUWAAL: Sinterklaas en de Zwarte Pieten worden om 15:00 uur verwacht op de Waalbandijk, bij de bulldozer.

ZUILICHEM: Om 15:00 uur begint het kinderprogramma 'Zuilichem got Talent' in dorpshuis De Ham. Rond 16:00 uur wordt Sinterklaas verwacht, waarna Zwarte Pieten een korte show zullen geven. Voor de kinderen is er friet met een snack.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK