Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Johannes Leertouwer heeft de artistieke leiding van de 55e editie van de Matthäus Passion in Zaltbommel.
• Johannes Leertouwer heeft de artistieke leiding van de 55e editie van de Matthäus Passion in Zaltbommel. (Foto: Foppe Schut)

Kleinere en intiemere uitvoering van Matthäus Passion in 2019

  •   247 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland zal er zaterdag 13 april (Palmzaterdag) in de Sint-Maartenskerk anders uitzien dan voorgaande jaren.

De productie van deze 55e editie ligt in de artistieke handen van dirigent Johannes Leertouwer, die de uitvoering leidt vanaf zijn viool.

Zo indringend mogelijk vertelt hij het verhaal van de Matthäus Passion.

Koorschool Senta

Ook de kinderen van Koorschool Senta uit de Bommelerwaard vertonen weer hun prachtige zangkunsten.

Het verhaal van de Matthäus Passion gaat over de lijdensweg van Christus, met emoties die iedereen herkent, zoals woede, angst en wanhoop.

Nieuwe Philharmonie

Het bestuur van de Stichting Matthäus Passion is trots op het feit dat zij de 55e uitvoering met De Nieuwe Philharmonie Utrecht in Zaltbommel kan invullen op een heel verfrissende wijze.

Kleiner

Hans Vuuregge, voorzitter van de stichting: "Afgelopen jaren hadden wij prachtige uitvoeringen met de solisten, het Matthäuskoor en –orkest, een podium vol. Deze productie is met een kleinere en intieme bezetting totaal anders, maar zeker niet minder bijzonder. Doordat de dirigent Johannes Leertouwer zelf meespeelt op viool, oogt het geheel heel open. Ook zingen geen koren, maar de solisten zelf alle koorpartijen. Het maakte op mij erg veel indruk."

Zeldzaam

Dirigent Leertouwer legt uit: "Uitvoeringen van de grote werken van Bach met slechts één zanger per stem, zijn in Nederland nog betrekkelijk zeldzaam. Bij een enkelvoudige bezetting is alles heel transparant en de dramatiek zeer persoonlijk, terwijl we toch grote contrasten kunnen realiseren. Voor ons de eerste keer in Zaltbommel en de Sint-Maartenskerk is een prachtige kerk. Wij zien er naar uit hier op te treden."

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt via www.matthauspassion.nl.

Momenteel geldt een gereduceerd tarief in de voorverkoop. Kaarten zijn in drie prijsklassen verkrijgbaar vanaf 33 euro.

Daarnaast is het mogelijk Matthäusvriend te worden en genieten vrienden nog € 5,- extra korting evenals hun introducé. 

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK