Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Gemeente Neerijnen

Kinderen brengen burgemeester Harry de Vries ontbijtje in stadhuis

  •   104 keer gelezen

NEERIJNEN • Vrijdagochtend brachten zestien kinderen van de Freule van Pallandtschool uit Neerijnen een ontbijtje bij burgemeester Harry de Vries in het gemeentehuis.

In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.500 basisscholen.

Burgemeester De Vries van Neerijnen onderstreept hiermee, net als zo'n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.
 
Donatie aan Kinderpostzegels
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester De Vries symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema 'Een feestje voor iedereen!' laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

De leerlingen uit groep 3/4 namen de cheque met een bedrag van 150 euro in ontvangst.

Burgemeester Harry de Vries kijkt met plezier terug op de ontbijtontmoeting: "Een bijzonder ontbijt met een bijzondere school. De naamdrager van de school, Freule van Pallandt, is natuurlijk de vorige bewoonster van het kasteel Neerijnen. De gemeente Neerijnen heeft het gebouw 40 jaar in gebruik gehad als gemeentehuis en vertrekt per 1 januari aanstaande. Dan wordt de gemeente Neerijnen deel van de gemeente West Betuwe. Ten aanzien van het ontbijt gaf ik ze mee dat het belangrijk is om 's  morgens goed te ontbijten. Ik hoop dat kinderen dat niet alleen vandaag, maar altijd doen."

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }