• Burgemeester De Jong van de gemeente Houten overhandigde wethouder Gijs van Leeuwen (l) een taart, voorafgaand aan de collegevergadering van Zaltbommel.
• Burgemeester De Jong van de gemeente Houten overhandigde wethouder Gijs van Leeuwen (l) een taart, voorafgaand aan de collegevergadering van Zaltbommel. Foto: Britta Alink

Burgemeester van Houten verrast Zaltbommelse wethouder

Algemeen 315 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Burgemeester Wouter de Jong van de gemeente Houten stond dinsdagochtend onverwacht op de stoep van het Stadskantoor om wethouder Gijs van Leeuwen te verrassen.

Van Leeuwen kreeg gisteren een Koninklijke Onderscheiding toen hij afscheid nam van Provinciale Staten Utrecht. Hij kon die functie niet langer combineren met het wethouderschap in Zaltbommel.

Voordat Van Leeuwen als Statenlid aan de slag ging, was hij ruim tien jaar gemeenteraadslid voor de SGP in zijn woonplaats Houten.

Burgemeester De Jong van de gemeente Houten kon maandag niet bij de overhandiging van de Koninklijke Onderscheiding zijn en daarom besloot hij op dinsdagochtend met een taart en een cadeautje naar Zaltbommel te rijden.

Gijs van Leeuwen reageerde blij verrast en vertelde dat hij het lintje helemaal niet aan had zien komen. Zijn collega's in Zaltbommel en zijn familie in Houten zaten in het complot. "Maar ik heb daar echt niets van gemerkt", aldus Van Leeuwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden