Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Gijs van Leeuwen (links) kon het Staten-werk niet meer combineren met zijn wethouderschap.
• Gijs van Leeuwen (links) kon het Staten-werk niet meer combineren met zijn wethouderschap. (Foto: Rick Huisinga)

Gijs van Leeuwen stopt als Statenlid en krijgt lintje

  •   117 keer gelezen

UTRECHT/ZALTBOMMEL • Gijs van Leeuwen, wethouder in Zaltbommel, is maandag koninklijk onderscheiden bij zijn afscheid van Provinciale Staten van Utrecht.

Als blijk van waardering voor zijn lange politieke staat van dienst mag Van Leeuwen zich vanaf nu 'lid in de Orde van Oranje Nassau' noemen. 

Niet te combineren
Gijs van Leeuwen (SGP) werd in mei wethouder in Zaltbommel. Deze functie bleek lastig te combineren met het statenlidmaatschap. "Agenda-technisch ben ik niet meer in staat om de combinatie van beide in stand te houden", legt Van Leeuwen uit. "Ik heb het erg naar mijn zin gehad in de Staten, maar er kwam een mooie kans voorbij. Wethouder in de prachtige gemeente Zaltbommel. Dertien kernen, stad en platteland. Wat wil je nog meer." 

Gijs van Leeuwen begon zijn politieke carrière in 1989 als commissielid bij de gemeenteraad van Houten. Van 1994 tot en met 2015 was hij in diezelfde gemeente raadslid. Vanaf 2015 nam Van Leeuwen plaats in de Utrechtse statenzaal.

Scherp debater
"Gijs van Leeuwen is een scherp debater die bij zijn lidmaatschap van Provinciale Staten direct fractievoorzitter werd", vertelt de commissaris van de koning, Willibrord van Beek. "Hij heeft de SGP-fractie in de provincie Utrecht een duidelijk profiel gegeven."

In Provinciale Staten is Bertrick van den Dikkenberg geïnstalleerd als opvolger van Gijs van Leeuwen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK