Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Kindermiddag in Museum Stadskasteel in Zaltbommel vanwege Fiepweek

  •   99 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Museum Stadskasteel organiseert in de eerste landelijke Fiepweek een speciale middag voor kinderen uit groep 1 tot en met 3. 

Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 november wordt de eerste landelijke Fiepweek geïntroduceerd. Deze jaarlijks terugkerende week heeft dit jaar het thema: 'Fiep in het verkeer'. De geboortestad van Fiep Westendorp kan daarbij natuurlijk niet achterblijven. Daarom organiseert het Museum Stadskasteel Zaltbommel een kindermiddag.

Kinderen uit groep 1 tot en met 3 kunnen op zaterdagmiddag 3 november voor een klein prijsje bij het MuseumAtelier komen tekenen, knippen en plakken rondom het thema 'Fiep op wielen' en daarna spelen op de speciale Fiepzaal in het museum.

Het Stadskasteel heeft in samenwerking met het MuseumAtelier al meerdere goedbezochte en geslaagde activiteiten rondom FiepWestendorp georganiseerd, o.a. de FiepVakantiedagen afgelopen zomer.

De Fiepmiddag begint om 13:00 uur en daarna start er elk uur een nieuwe groep. De kinderen kunnen 7 kwartier later weer opgehaald worden. De kinderen gaan creatief aan het werk in het MuseumAtelier met het thema 'Fiep op wielen'. Ze maken een stratenplan, knutselen gekke auto's en tekenen zelf een Fiepbus. Daarna is er nog tijd om zelf te spelen met de kraanwagen van Pluk op de Fiepzaal. 

Opgeven via museumatelierzaltbommel@gmail.com (entree 3,50 euro) of via deze website.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK