• De De SP afdelingen Bommelerwaard en West Maas en Waal overhandigden donderdag de protestkaarten aan de voorzitter van het dagelijks bestuur van Avri.
• De De SP afdelingen Bommelerwaard en West Maas en Waal overhandigden donderdag de protestkaarten aan de voorzitter van het dagelijks bestuur van Avri. Foto: SP

SP-afdelingen Rivierenland protesteren tegen plannen van Avri

Algemeen 549 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De SP-afdelingen in het Rivierenland, waaronder SP Bommelerwaard, willen dat de Avri het plaatsen van ondergrondse containers uitstelt.

De partij is bang dat het omgekeerd inzamelen tot meer afval naast containers leidt.

Daarnaast vindt de SP dat er in de plannen te weinig aandacht is voor ouderen, mindervaliden en zieken, die niet altijd in staat zijn met hun afval 'te slepen'.

Incontinentiemateriaal 

"Ook produceren sommige van deze groepen nu eenmaal meer afval, waar ze weinig of niets aan kunnen doen (denk aan incontinentiemateriaal)", aldus de partij. De SP pleit dan ook voor uitstel van het plaatsen van de ondergrondse containers, totdat er een oplossing voor deze en andere problemen gevonden is.

Ansichtkaartenactie

Om het protest kracht bij te zetten is de partij een tijdje geleden een ansichtkaartenactie gestart. Op de kaart konden inwoners bezwaar maken tegen de plannen.

SP-vrijwilligers bezochten in de gemeenten West Maas en Waal, Maasdriel en Zaltbommel de informatieavonden van de Avri en deelden daar kaarten uit aan inwoners.

Overhandigen

De afdelingsvoorzitters Tineke van Dijk (Bommelerwaard) en Willeke van Ooijen (West Maas en Waal) overhandigden de kaarten donderdag aan wethouder Reus van Culemborg, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Avri.

De wethouder gaf aan dat veel van de problemen die de SP constateert, bekend zijn bij de Avri en dat het bestuur gaat proberen die zoveel mogelijk op te lossen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden