Afbeelding

Weer controle op Maaszicht in Kerkdriel: veel permanente bewoning

Algemeen 412 keer gelezen

KERKDRIEL • De gemeente Maasdriel heeft maandagavond opnieuw een controle gehouden op camping Maaszicht in Kerkdriel. De veertig chalets die werden bezocht, worden allemaal permanent bewoond. Dat is tegen de regels.

Driekwart van de bezochte stacaravans wordt bewoond door arbeidsmigranten. Met de bewoners is gesproken over de hoogte van de huur, het stageld en overige lasten die in rekening worden gebracht.

Behulpzaam
De gemeente Maasdriel is tevreden over het verloop van de avond. De bewoners waren allemaal behulpzaam en er is veel informatie opgehaald. Deze informatie wordt meegenomen als input voor het te vormen beleid. Het beleid dat gaat over de huisvesting van arbeidsmigranten binnen de gemeente Maasdriel zal einde van dit jaar aangeboden worden aan de raad.

Eerdere actie
Eerder was er een grootschalige controle op 10 september. Ook toen was het belangrijkste doel inzichtelijk te maken welke mensen op het campingterrein vertoeven en permanente bewoning in kaart te brengen. Maar in september kwamen ook veel andere zaken aan het licht, zoals belastingfraude.

Tijdens de controle waren de toezichthouders van de gemeente Maasdriel aan het werk. Daarnaast was de politie aanwezig om de veiligheid van alle betrokken medewerkers te waarborgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden