Afbeelding
Foto: aangeleverd

Zoektocht naar locatie voor crematorium in Maasdriel

Algemeen 793 keer gelezen

MAASDRIEL • Uitvaartonderneming Stork wil een crematorium bouwen in Maasdriel. Samen met de gemeente zoekt Stork naar een geschikte locatie.

Henri Stork had zijn oog laten vallen op een perceel aan de St. Annaweg, dicht bij het bestaande uitvaartcentrum aan de Drielseweg. De gemeente wees het principeverzoek echter af. "We zijn het eens met de initiatiefnemer dat een crematorium een toegevoegde waarde zou hebben voor de gemeente, maar deze plek is niet geschikt", legt wethouder Anita Sörensen uit, nu portefeuillehouder Peter de Vries met vakantie is.

Bedrijventerrein
De locatie aan de St. Annaweg wordt mogelijk in de toekomst gebruikt als bedrijventerrein. De vestiging van een crematorium in dit stadium kan een belemmering opleveren voor deze toekomstige ontwikkeling.

Daarnaast vindt het college de locatie ruimtelijk en landschappelijk niet ideaal. De zoektocht gaat dus nog even verder. Stork: "We zoeken binnen de hele gemeente, dus ook buiten Hedel."

Wachttijd
De Hedelse ondernemer loopt al lange tijd rond met het plan voor een crematorium. Doordat steeds meer mensen kiezen voor cremeren, is het bij bestaande centra druk. "Vaak is de wachttijd zeven dagen of langer", merkt Stork, die kan bogen op tien jaar werkervaring bij een crematorium.

Draagvlak
Vijf jaar geleden ging de Hedelse uitvaartonderneming al eens oriënterend in gesprek met de gemeente over de St. Annaweg. Na de installatie van het nieuwe college probeerde Stork het nogmaals. "Jammer dat het op die locatie niet lukt, maar we hebben begrip voor de motivering en vinden het fijn dat de gemeente positief meedenkt", aldus Stork. "Er is in elk geval politiek en maatschappelijk draagvlak."

De uitvaartondernemer heeft voorkeur voor een voormalig agrarisch perceel. "Draagvlak in de omgeving is ook heel belangrijk. Het crematorium zal geen overlast veroorzaken, maar het is wel prominent aanwezig, dus daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden