• Joris en Lieke Kerkhofs namen 'La Folie' tien jaar geleden over.
• Joris en Lieke Kerkhofs namen 'La Folie' tien jaar geleden over. Foto: Lya Cattel

Joris en Lieke tien jaar in restaurant 'La Folie' in Zaltbommel

Algemeen 469 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Joris en Lieke Kerkhofs vieren deze maand hun tienjarig jubileum met restaurant La Folie in de Gamerschestraat. En dat terwijl ze twee jaar na de start serieus hebben overwogen om er mee te stoppen.

"Drie maanden nadat we open waren, barstte de economische crisis in alle hevigheid los", vertelt chef-kok Joris (42).

Het paar moest alle zeilen bijzetten om te overleven in hun nieuwe woonplaats.

Lekker500

In 2011 verscheen er een lovende recensie in de restaurantgids Lekker500 en keerde het tij. "Media-aandacht is ontzettend belangrijk voor ons", licht Joris toe. "Anders weten veel mensen ons niet eens te vinden."

Vanaf dat moment ging het alleen maar opwaarts met La Folie. Er volgde een mooie recensie in Brabants Dagblad en de notering in de Top 500 bleek stabiel.

Top100

De afgelopen twee jaren staat het Zaltbommelse restaurant zelfs in de Top 100. Voor Joris en Lieke betekent dat een bevestiging dat ze op de goede weg zitten. "Maar uiteindelijk kook ik natuurlijk voor onze gasten, niet voor recensenten", benadrukt Joris.

Moderne keuken

De chef-kok richt zich op de 'moderne' keuken en ziet het als een uitdaging om zich voortdurend te blijven vernieuwen. "Joris laat alle zintuigen prikkelen", licht gastvrouw Lieke (31) toe. Veel verschillende (streek)producten, Aziatische invloeden, verrassende smaakcombinaties: Joris laat het allemaal zien in La Folie én tijdens workshops, waarvoor hij steeds vaker uitgenodigd wordt. "Hobbykoks presteren tegenwoordig op hoog niveau", heeft hij gemerkt. "Ik vind het leuk als ik ze een gerecht laat bereiden en proeven, dat ze thuis nog nooit hebben kunnen maken."

ProefLOKAAL

In tien jaar tijd heeft het ondernemersechtpaar zich een stevige positie verworven in Zaltbommel. "We werken veel samen met collega's en met producenten in de Bommelerwaard", vertelt Lieke, die zich de afgelopen jaren onder meer heeft ingezet voor ProefLOKAAL en andere culinaire evenementen. "We voelen ons hier helemaal thuis."

Tiengangendiner

Het jubileum wordt zondagmiddag gevierd met een tiengangendiner, bestaande uit de tien beste gerechten van de afgelopen tien jaar, voor honderd gasten in de Gasthuiskapel. Het jubileumdiner was binnen een week helemaal uitverkocht. "Ons eigen restaurant heeft 36 zitplaatsen, dus het jubileummenu is een grote logistieke uitdaging", lacht Lieke.

Op 23 oktober start in La Folie de 'jubileum-10-daagse', waarbij gasten ook kunnen proeven van de favorieten van de afgelopen jaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden