Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• 'Liefde - gaat u gerust zitten en geniet ervan' staat op het bankje bij Reinekes huis aan de Bloemendaal 14 in Zaltbommel.
• 'Liefde - gaat u gerust zitten en geniet ervan' staat op het bankje bij Reinekes huis aan de Bloemendaal 14 in Zaltbommel.

Zaltbommelse therapeute stelt huis en hart open

  •   430 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Reineke Buisman verhuisde onlangs haar psychotherapiepraktijk naar haar eigen huis. Het tekent haar werkwijze, gebaseerd op vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Reineke heeft dit jaar een jubileum te vieren: ze werkt twintig jaar in de hulpverlening. Haar carrière begon in de verpleegkunde. "Daar leer je om onvoorwaardelijk, zonder oordeel, voor mensen te zorgen. Of ze nu een crimineel zijn of de koningin. Dat is voor mij altijd een belangrijk uitgangspunt gebleven."

Roeping
De verpleegster volgde haar roeping en werd psychotherapeut. Ze specialiseerde zich in behandeling van ernstige trauma's, misbruik en uitgestelde rouw. "Het is intensieve therapie die meestal één tot anderhalf jaar duurt. De 'kunst' is dat ik mensen aan het wankelen breng, zodat ze los kunnen laten wat ze hebben meegemaakt. Op dat moment voelt dat niet fijn, maar als je de confrontatie durft aan te gaan, kan het veel brengen."

Talent
Reineke zelf wordt nooit moe van haar werk. "Doordat het mijn roeping is, geeft het mij juist energie. Ik werk het liefst in het onbewuste niveau. Daar kan ik mensen helpen van perspectief te veranderen. Niet dat ik hun probleem kan oplossen, zie het als een tijdje samen reizen. Het geeft me veel plezier als ik zie dat iemand zichzelf weer vindt. Iedereen heeft een talent, er zijn zoveel wegen om te stralen."

Maandag inloopdag
Ze vervolgt: "Mijn talent is dat ik kan zien wat anderen niet zien. Dat zit in mijn natuur. Soms heb ik er moeite mee dat ik betaald krijg, al is dat natuurlijk ook wel terecht gezien mijn opleiding en de zwaarte van het beroep. Om iets terug te doen, staat mijn deur op maandag open voor gratis gesprekken over alles wat mensen bezighoudt."

Horen, zien en zwijgen
Een kaartje met een cartoon van Reineke in de bekende poses van 'horen, zien en zwijgen' geeft goed aan wat de bedoeling is: laagdrempelig, maar integer als altijd. "Niets van wat mij verteld wordt, verlaat dit huis."

www.reineke.pro

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK