Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Fanfare Ammerzoden krijgt tijdelijk deel van de huur terug

Algemeen 147 keer gelezen

AMMERZODEN • Fanfare Sint Caecilia in Ammerzoden krijgt de komende drie jaar een deel van de huur voor hun repetitieruimte terug van de gemeente. Dat is om de gevolgen van het nieuwe subsidiebeleid te verzachten.

Maasdriel geeft in principe alleen subsidie voor huur als een vereniging een ruimte gebruikt in een accommodatie van de gemeente. "Maar voor Sint Caecilia maken we een uitzondering, omdat het dorpshuis te klein is voor de fanfare om er te oefenen", zegt wethouder Erik van Hoften.

Brand
De muziekvereniging repeteerde lange tijd op de bovenverdieping van De Weesboom. Maar nadat het dorpshuis in 2001 afbrandde, werd alleen de begane grond herbouwd. De fanfare verkaste naar de handboogvereniging. "Omdat de fanfare hier niks aan kan doen, hebben we een overgangsregeling opgesteld", legt Van Hoften uit. In 2019 krijgt Sint Caecilia 35 procent van de huur terug, net als andere clubs. De twee jaren erna wordt het percentage steeds gehalveerd. Vanaf 2022 moet de fanfare een andere oplossing bedenken of zorgen voor extra inkomsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden