• Tijdens de open dag passeren alle strooiwagens de revue.
• Tijdens de open dag passeren alle strooiwagens de revue. Foto: nl.123rf.com

Strooiploeg Zaltbommel trapt seizoen af met open dag

Algemeen 146 keer gelezen

GAMEREN • De gemeentelijke buitendienst houdt woensdag 17 oktober van 15:00 tot 17:00 uur open dag op de gemeentewerf aan de Rondgang 25 in Gameren.

Het thema is 'Gladheid'. De medewerkers bereiden zich nu al weer voor op de winter.

Enorme inspanning

Volgens wethouder Adrie Bragt is het elk jaar weer een 'enorme inspanning' om de wegen begaanbaar te houden. "We laten graag zien wat daar allemaal bij komt kijken. Dit is dé kans om de strooiwagens te bekijken en te ervaren hoe het is om in de schoenen van een gladheidsbestrijder te staan.

Vlootschouw

De open middag vindt plaats tijdens de jaarlijkse 'vlootschouw'. Dan passeren alle strooiwagens de revue voor inspectie en trapt de strooiploeg het winterseizoen af. Om de wegen begaanbaar te houden zet de gemeente grote en kleine vrachtwagens, tractoren en een verreiker in. Met de verreiker wordt zout inladen op de voertuigen.

Stukje meerijden

De kleinere voertuigen strooien de fietspaden, de grotere zijn voor de hoofdroutes. Bezoekers mogen uiteraard een stukje meerijden. Voor iedereen staat een kop warme chocomel klaar.

Het gladheidsbestrijdingsteam strooit op de hoofdroutes, op de dijken en minimaal één toegangsweg naar iedere school.

Strooiroutes

Hoofdroutes zijn de wegen en fietspaden vanuit de kernen naar de provinciale weg. De strooiroutes staan op de website van de gemeente Zaltbommel. Straten in woonwijken worden niet gestrooid.

Medewerkers van het gladheidsbestrijdingsteam lichten tijdens de open dag toe hoe zij dit aanpakken en waarom ze sommige straten wel of juist niet strooien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden