Afbeelding
Foto: 123RF.com

Workshop voeding fermenteren met Gaia

Algemeen 164 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Praktijk Gaia organiseert op zaterdag 13 oktober een workshop 'Leren fermenteren'. Fermenteren is eten gecontroleerd laten rotten met behulp van gisten, bacteriën en schimmels. Klinkt misschien vies, maar is lekker en gezond.

In gefermenteerde voeding zitten bacteriën die goed zijn voor de darmen. Omdat die in een zure omgeving groeien, zijn ze beter bestand tegen de zuren in de maag en is de kans groter dat ze heelhuids tot in de darmen raken.

Pruttelen
"Gefermenteerde voeding kun je heel makkelijk zelf maken, dat is ook nog eens erg leuk om te doen", zegt Margaret Bosman van praktijk Gaia. "Je wéét dat er levende bacteriën in zitten en dat merk je ook. De potjes kunnen flink pruttelen. Dat is bij producten uit de supermarkt doorgaans niet het geval, want die zijn vaak gepasteuriseerd. Als je zelf zuurkool maakt, weet je niet wat je proeft: minder zuur en veel subtieler van smaak."

Deelnemers aan de workshop gaan aan de slag met kool, bietjes, wortels en melk. De resultaten gaan in potten mee naar huis.

De workshop op 13 oktober vindt plaats bij Stadskwekerij Zaltbommel van 10:00 tot 12:00 uur en wordt gegeven door gewichtsconsulente Ans Bosman. De kosten zijn 50,00 euro inclusief materialen. Voor aanmelding of meer informatie: Margaret Bosman (06- 41757586 of info@praktijk-gaia.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden