Afbeelding
Foto: Politie De Waarden

Inbreker haalt nat pak in Aalst

112 419 keer gelezen

AALST • Een inbreker heeft zaterdagnacht in Aalst met een nat pak twee geprobeerd twee schuifdeuren te forceren.

De politie kreeg een melding uit Aalst. De bewoners hoorden een stem in de achtertuin. De melders hoorden gerommel beneden aan de schuifpui.

Hierop zijn agenten met drie voertuigen ter plaatse gegaan, omdat het mogelijk een 'heterdaad woninginbraak' betrof. "Toen wij ter plaatse kwamen troffen wij in de tuin een man aan die drijfnat was en probeerde weg te komen. Hij is direct door ons aangehouden. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij alleen te werk is gegaan", zo laat de politie weten.

Zwembad
De verdachte was om een heg in de achtertuin gelopen en dacht waarschijnlijk dat hij over een verhoging in de tuin kon lopen. Echter betrof dat het zwembad waar een donker zeil overheen lag. Met een nat pak heeft de verdachte gepoogd twee schuifdeuren te forceren.

De verdachte, die zijn identiteit niet prijs wilde geven, is met natte kleding overgebracht naar de recherche in Tiel. Die gaat het onderzoek voortzetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden