Afbeelding
Foto: aangeleverd

Kerken geven cursus christelijke meditatie

Algemeen 227 keer gelezen

REGIO • Kerken uit de Bommelerwaard organiseren samen een cursus om kennis te maken met christelijke meditatie.

"Juist de christelijke traditie heeft op dit gebied rijke schatten in huis", zegt Jos de Heer, predikant in Zaltbommel. "In kerken en kloosters heeft men zich eeuwenlang met diverse vormen van meditatie en gebed beziggehouden. Daar willen we mensen graag mee laten kennis maken. Om 'op adem te komen', momenten te krijgen van rust, stilte, gebed, voor verdieping en meditatie. Tijd en ruimte om te leven, om op te ademen, om tot jezelf, de ander, God en de Bron van leven te komen."

Aandachtig
Bij meditatie zijn de ademhaling en de aandacht voor je lichaam het uitgangspunt. "Meditatie is de kunst aandachtig te zijn. Het is niet zozeer een techniek, maar een manier van in het leven staan", licht De Heer toe.

In de inleidende en verkennende cursus kunnen deelnemers kennismaken met de traditie van de christelijke meditatie en worden een aantal vormen daarvan geoefend. "Het is geheel vrijblijvend, je kunt kijken of het je iets brengt en op zoek gaan naar vormen die bij specifiek bij jou passen. We zullen werken met teksten, beeld en muziek, en ook met de adem. Ervaring met meditatie is niet nodig, de cursus is juist bedoeld als kennismaking. Bovendien blijft iedereen hierin een beginner. Ook hoef je geen lid van de kerk te zijn."

Oecumenisch
De bijeenkomsten zijn in principe gratis. Een kleine bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Deze vier avonden worden in oecumenisch verband georganiseerd. Naast Jos de Heer begeleiden pastor Bertus Bus en dominee Lia Davidse de avonden.

De bijeenkomsten zijn op 9 en 23 oktober in de St. Martinuskerk (Oliestraat 26 in Zaltbommel), op 6 november in de St. Maartenskerk (via zij-ingang) en op 29 november in het Hurns Kerkje (Groenestraat 52 in Hurwenen), van 20:00 tot 21:30 uur. Aanmelding en info: jos.de.heer@hetnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden