Tijdrace duiven
Tijdrace duiven Foto: Lya Cattel

Tweede editie van tijdrace Maastricht-Kerkdriel

Algemeen 522 keer gelezen

VELDDRIEL • De tijdrace voor jonge duiven die PV De Maasbode dit weekend organiseerde, is uitstekend verlopen. Onbetwiste winnaar werd Van Eck uit Geldermalsen.

"Ondanks het slechte weer kwamen de duiven snel achter elkaar binnen", vertelt voorzitter Albert Poulisse. Vanwege die weersomstandigheden werd de race, die eigenlijk van Maastricht naar Velddriel zou gaan, wel wat ingekort.

De eerste twee postduiven die terugkwamen bij dierensportcentrum 't Laar waren van Van Eck uit Geldermalsen. Op de derde plaats eindigde Team Hooymans uit Kerkdriel, lid van De Maasbode. Er deden een kleine honderd duiven mee.

Feest
Rondom de tijdrace was een heel feest geprogrammeerd. Op zaterdagmiddag konden de duiven bewonderd worden voordat ze gelost worden en kon eenieder een gokje wagen over de einduitslag. Elke twee minuten vloog er een jonge duif uit.

Zondag werd door vele belangstellenden de ranking gevolgd op een groot scherm. Ook was er een live optreden van Julia, winnares van Idols. Een jeu de bouleswedstrijd en genoeg versnaperingen maakten de middag compleet. "Het evenement was een goede promotie voor de duivensport", constateert Poulisse tevreden.

Het was de tweede tijdrace van De Maasbode na een pauze van zo'n vijftien jaar. "Vorig jaar hebben we de draad weer opgepakt. Gezien de grote belangstelling dit jaar gaan we daar mee verder en komt er volgend jaar zeker weer een wedstrijd", kondigt Poulisse vast aan.

Tijdrace duiven
Tijdrace duiven
Tijdrace duiven
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden