Afbeelding
Foto: ingimage

Welzijn Bommelerwaard pakt eenzaamheid aan

Algemeen 297 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting Welzijn Bommelerwaard een soepmaaltijd en een mantelzorgwandeling.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem onder het motto: 'Kom erbij!' Eenzaamheid aanpakken begint immers met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober.

Op zaterdag 29 september kan iedereen in Pand 9 gezamenlijk soep komen eten. Dit soepproject is twee jaar geleden gestart door het Buurtteam van Buurtzorg. Het Buurtteam heeft hulp van een aantal vrijwilligers en onlangs is hierbij ondersteuning gekomen vanuit de diaconie van de PKN-kerk in Zaltbommel. Iedere laatste zaterdag van de maand kan iedereen tussen 12:00 en 14:00 uur aanschuiven.

Een kom soep kost maar 1,00 euro. Met dit bedrag kan de organisatie de kosten net dekken. Er is altijd keuze uit twee soorten eigengemaakte soep waarvan één zonder vlees. Aanmelden om mee te eten is niet nodig, wie zin heeft kan gewoon binnenlopen. 

Op woensdag 3 oktober organiseert Welzijn Bommelerwaard  een mantelzorgwandeling. Ervaring leert dat mantelzorgers soms te weinig tijd nemen om te ontspannen en anderen te ontmoeten. Maar even lekker ontspannen en bewegen, andere mantelzorgers ontmoeten en ervaringen uitwisselen is wel belangrijk. 

Er wordt om 14:00 uur verzameld in De Poorterij. Na de wandeling van ongeveer drie kilometer staat er koffie met iets lekkers klaar bij het startpunt. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor 30 september via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl of op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur bellen met Stichting Welzijn Bommelerwaard (0418-634231) en vragen naar Mariella van Heck of Jacomien de Bruin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden