Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Panel over arbeidsmigranten in Zaltbommel komt weer bij elkaar; in oktober enquête

Algemeen 222 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op woensdag 26 september komt het breed maatschappelijk panel voor de tweede keer bij elkaar. Deelnemers aan dit panel praten dan verder over verschillende thema's rondom de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Zaltbommel.

Wethouder Gijs van Leeuwen: "De eerste avond werden in gesprek met het panel contouren zichtbaar voor uitgangspunten voor het beleid. Doel van de tweede avond is om deze verder te toetsen en aan te vullen zodat ze ook daadwerkelijk bij kunnen dragen aan het beleid."

Input van iedereen
Begin oktober start de enquête over de huisvesting van arbeidsmigranten. Zo wordt iedereen in Zaltbommel in staat gesteld input te geven voor het beleid.

De input van het panel én de resultaten van een enquête onder inwoners zijn voor de gemeente Zaltbommel de basis voor het herzien van het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Nadat burgemeester het aangepaste beleid hebben besproken, komt het ter inzage te liggen. Iedereen die dat wil kan reageren. De gemeente bekijkt of de eventuele reacties leiden tot wijzigingen in de in de definitieve aanpassing van het beleid. Daarna buigt de gemeenteraad zich over de aanpassingen van het beleid. Aansluitend informeert de gemeente alle betrokkenen over de uitkomst hiervan zodat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van het geldende beleid.

Constructief
In juli kwam het panel voor de eerste keer samen. Wethouder Van Leeuwen: "Wij kijken terug op een constructieve eerste panelavond in juli. Dat kwam mede door de brede samenstelling van het panel. Iedereen besefte dat er wat moet gebeuren. De avond legde het fundament waarop we nu voort bouwen en waarop we met elkaar in gesprek kunnen blijven en aan oplossingen kunnen werken." 

Brede samenstelling 
In het panel nemen zo'n 55 mensen deel. Zij vertegenwoordigen onder andere uitzendorganisaties, huisvesters, werkgevers, woningcorporaties, dorps- en wijkraden, welzijnsorganisaties en bewoners. Het panel buigt zich samen over de vraag: Hoe zorgen we dat bij het huisvesten van de arbeidsmigranten zowel de leefbaarheid voor de inwoners als de leefbaarheid voor de arbeidsmigrant gewaarborgd is en blijft? En wat vraagt dit van het gemeentelijk beleid? Het panel praat hierover aan de hand van vier thema's:

Op de hoogte
De gemeente houdt geïnteresseerden op de hoogte van de panelbijeenkomsten met berichten op de website www.zaltbommel.nl/arbeidsmigranten. Op deze pagina staat ook het plan van aanpak van de gemeente om tot een herziening van het beleid te komen. Verder zijn er vragen en antwoorden over het onderwerp te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden